Camilla Løvlien er oppvokst i Løten på Hedmarken. Nå skal hun gi gjestene om bord i Havila Kystruten magiske øyeblikk på verdens vakreste kystreise. (Foto: Havila Kystruten

Fra Innlandet til hotellsjef på havet

Ikke visste Camilla Løvlien da hun vokste opp på Hedmarken at hun skulle bli god til å sette sjøbein og bli sjef over fire flytende hoteller. Hun er nemlig ansatt som driftsdirektør for hotell i Havila Kystruten.

Camilla Løvlien er oppvokst i Løten og veien til sjøs gikk via Stavanger og Norsk Hotellhøgskole. Utdannelsen førte henne inn i Scandic-systemet der hun blant annet var med på å åpne et helt nytt hotell. Senere ble hun hotellsjef om bord i hurtigruteskipet Finnmarken.

– Jeg er glad i utfordringer og når den muligheten bød seg, kunne jeg ikke si nei.

Innlandsjenta trivdes på sjøen og noe sjøsyke kjente hun aldri på.

– Nei, det gikk fint og jeg lært til og med å sette sjøbein. Det er mange gjester som har lurt på hvordan jeg får det til – attpåtil i høye hæler.

Totalopplevelse

Havila Kystruten skal seile fire av de elleve skipene på den tradisjonsrike strekningen Bergen-Kirkenes fra 2021. (Foto: Havila Kystruten)

For Camilla Løvlien handler hotelldrift om å gi gjestene en best mulig totalopplevelse helt ned til den minste detalj.

– Og om bord i et skip får vi komme enda nærmere gjestene. Vi bor sammen med dem over tid og kan gi dem opplevelser rundt blant annet historier og utflukter, mat og drikke som fyller ut og forsterker naturopplevelsene de har når de seiler langs kysten, forklarer Løvlien.

Når Havila Kystruten bød på utfordringen med å skape gode gjesteopplevelser om bord i fire skip som skal seile mellom Bergen og Kirkenes fra 2021, så var det nok en utfordring Løvlien ikke kunne si nei til.

– Om bord hos oss skal gjestene merke at de reiser med Havila Kystruten. Det vi gjør skal være gjennomtenkt og ha kystruten sitt kvalitetsmerke. Her kommer gjester som kanskje er på sitt livs drømmereise. Vi skal både innfri og overraske. Og det skal vi gjøre med et smil og glede, sier hun.

Eventyrlig reise

Løvlien er bosatt i Oslo og skal pendle mellom leiligheten i Oslo og rorbua ved Fosnavåg på Sunnmøre der hovedkontoret til Havila Kystruten ligger. I tillegg skal hun ut på sjøen og om bord i skipene.

– Jeg må være om bord også, være der det skjer og bidra til at vi lykkes med driften og gi gjestene vår magiske øyeblikk.

Da får hun i tillegg besøkt Svolvær som er yndlingshavnen hennes blant de 34 havnene der Havila Kystruten legger til.

– Der er det så idyllisk. Du legger til kai rett i sentrum, midt i byen, med de høye fjellene som reiser seg rundt husene. Du kan rusle mellom rorbuene, se på folk og spise en soft-is. For meg er Svolvær nesten som et eventyr, men uansett hvilken havn som blir gjestene sin favoritthavn skal jeg jobbe for at de får en eventyrlig reise, forteller Løvlien.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS