Fýri Hemsedal. (Foto: Fýri Hemsedal/Destinasjon Hemsedal)
Fýri Hemsedal. (Foto: Fýri Hemsedal/Destinasjon Hemsedal)

Fýri – et kjempeløft for Hemsedal

AB Invest har fått svenske Ess Group som ny hotelldriver av hotellet Fýri Hemsedal, tidligere VY Hemsedal. – Hotellet vil bli et kjempeløft for Hemsedal, og det er med stor glede at Anders Buchardt satser stort her oppe, sier daglig leder i Destinasjon Hemsedal, Richard Taraldsen.

Publisert

– Dette er noe som er med på å løfte destinasjon Hemsedal til en ny æra. Det at leilighetene tilknyttet hotellet er utsolgt er helt rått. Neste helg er det visning på Fýritunet, så det blir spennende å se hvordan det faller i smak, sier Taraldsen.

De første beboerne kan ta i bruk sine leiligheter i februar 2020.

Fýri Hemsedal. (Foto: Fýri Hemsedal/Destinasjon Hemsedal)
Fýri Hemsedal. (Foto: Fýri Hemsedal/Destinasjon Hemsedal)

Skal bli helårsdestinasjon

Taraldsen forteller videre at Aksel Lund Svindal (eierandel på 13,5 % i Fýri Hemsedal) også er med på laget, og ser at destinasjonen er et attraktivt feriemål for både nordmenn og utlendinger.

– Målet vårt er å bli en helårsdestinasjon. Med «Høyt & Lavt klatrepark», som åpnet i sentrum i fjor sommer, og en to kilometer lang sykkelflytsti i Totteskogen, som skal stå ferdig til sommeren, samt flere andre spennende prosjekter på gang, er vi godt på vei.

ESS Group

Slik blir lobbyen på Fýri Hemsedal. (Illustrasjon fra AB Invest)
Slik blir lobbyen på Fýri Hemsedal. (Illustrasjon fra AB Invest)

I Sverige består porteføljen til ESS Group av noen av landets sterkeste merkevarer innen hotell- og restaurantbransjen. Steam Hotel, Hotel Pigalle, Ystad Saltsjöbad, Villa Strandvägen og Falkenberg Strandbad er noen av de unike hotellene ESS har etablert og vunnet priser for. I tillegg til hotelldestinasjoner, er ESS også partner i restauranter og serveringssteder, som Zamenhof, Barabicu, Brasserie LIPP, Port du Soleil og 8ight, heter det i en pressemelding fra AB Invest.

Totalt driver ESS-konsernet åtte hoteller og 15 restauranter, og nærmer seg en omsetning på én milliard kroner. Fýri Hemsedal blir deres første satsing utenfor Sverige. Med etableringen i Hemsedal kommer også en ny, spennende, utenlandsk operatør inn på det norske markedet.

Navn med lokal forankring

– Vi er særdeles stolte over at vi har fått en så nyskapende og suksessrik hotellkjede med på laget. Dette er også bevis på den posisjonen Hemsedal har klart å oppnå som skidestinasjon. Nå har vi store ambisjoner om å være med og løfte Hemsedal til en helårsdestinasjon, sier Anders Buchardt i AB Invest i en pressemelding.

Når hotellet nå endrer navnet til Fýri Hemsedal, er det nettopp for å gi hotellet en lokal forankring. Fýri betyr først på den lokale dialekten. Det nye navnet reflekterer også ESS Groups visjon om å ligge i front.

Byggingen av Fýri Hemsedal er i full gang, og vil ta imot de første gjestene allerede til jul i 2019. Alle fritidsleilighetene tilknyttet hotellet er utsolgt, og de første beboerne vil ta over sine leiligheter i februar 2020. Med den høye interessen for Fýri Hemsedal, slippes derfor nå Fýri Tunet, 24 nye fritidsleiligheter med salgsstart 28. januar.

Lund Svindal med på laget

Aksel Lund Svindal har gått inn med en eierandel på 13,5 prosent i Fýri Hemsedal, og har bidratt til å få ESS Group inn i prosjektet.

– Hemsedal har helt spesielle kvaliteter som helårsdestinasjon, her det ligger i skjæringspunktet mellom alpine fjell i vest, og det lunere landskapet i øst. Det er absolutt et område jeg selv kunne tenke meg å tilbringe mer fritid. Med Fýri Hemsedal får jeg sjansen til å være med på å utvikle et prosjekt fra bunnen av. Og med kompetansen og erfaringen til teamet i AB Invest, og nå ESS Group, er jeg ikke i tvil om at vi skal lykkes, forteller han.

Destinasjon Hemsedal melder for øvrig om topp forhold både i bakker i langrennsløyper etter snøfallet denne uka.

Fýri Hemsedal

* 144 hotellrom, inkludert 11 suiter

* Totalkapasitet konferanse: 450 personer

* Spa

* Basseng

* Restauranter

* Barer

* Skilounge

Les mer på Fyrihemsedal.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS