Foto: Destinasjon Hemsedal

Sammen for besøksregistrering

Hemsedal kommune og Destinasjon Hemsedal går sammen om felles løsning for besøksregistrering.

Stadig flere kommuner innfører nå krav om besøksregistrering på serveringssteder, som krever at steder som har servering pålegges å registrere alle besøkende. Tidligere denne måneden inngikk Alpinanleggenes Landsforening og Norske Fjell SA en samarbeidsavtale med selskapet ME Data om bruk av besøksregistrerings tjenesten SafeSpot for smittesporing.

Forbereder seg på en ny skisesong

Nå går Hemsedal kommune og Destinasjon Hemsedal sammen og anbefaler bedriftene i Hemsedal til å bruke Safespot sitt system i forhold til besøksregistering.

– Vi ser det som hensiktsmessig å bruke en aktør på alle steder for å lette arbeide for lokalt smittesporingsteam i kommunen, samt at det vil bli lettere for gjesten å ha ett system å bruke. Hemsedal har over 100 bedrifter hvor dette systemet er relevante å ta i bruk, sier daglig leder i Destinasjon Hemsedal, Richard Taraldsen.

Både kommunen og en rekke aktører i Hemsedal er nå allerede i gang og forbereder seg på en ny skisesong og mange besøkende til destinasjonen og kommunen Hemsedal. Normalt har Hemsedal 9000 serveringsplasser og destinasjon Hemsedal består av over 100 ulike besøkssteder i kommunen.

Viktig med en sikker og god løsning

– Vi har gjort våre vurderinger av mulige løsninger og har valgt å inngå en avtale om SafeSpot for å gi et slikt tilbud til medlemmene på en sikker og god løsning for dette formålet, sier Camilla Sylling Clausen.

Hun er generalsekretær og daglig leder i Alpinanleggenes Landsforening, som representerer 210 alpinanlegg over hele landet.

De hadde fått mange henvendelser fra sine medlemmer tilknyttet alpindestinasjonen om hvordan de skal håndtere en enkel og trygg besøksregistrering for å sikre effektiv smittesporing dersom et smittetilfelle skulle oppstå. En rekke av destinasjonene tilknyttet ALFs 210 alpinanlegg er allerede i gang med SafeSpot og flere har planlagt å starte innen kort tid. Medlemmene ønsket å ta ansvar og ha en lik tilnærming så det er enkelt og trygt for de besøkende. Tilbakemelding fra brukere av SafeSpot viser at det øker villigheten og trygghet hos de besøkende.

Sikre effektiv smittesporing

– Vi har den siste tiden inngått en rekke samarbeid med destinasjonsselskaper i hele landet og har flere kommuner som også er i gang med tjenesten for hele kommunen. Det er tydelig at både næringslivet, kommunen og smittevernenhetene ser fordelen i ett samlet digitalt system, som i sin helhet kan sikre effektiv smittesporing på tvers dersom det oppstår smittetilfeller, sier daglig leder i SafeSpot og selskapet ME Data, Louise Juul Helliksen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS