En vinreise i vakre Piemonte

Den etter hvert så omtalte nye vinsatsingen i Horeca fortsetter i dette nummeret – med en lengre artikkel fra Piemonte

Publisert

Denne ledereartikkelen er hentet fra Horeca nummer 6 2011:

For de av dere vin- og Italia-elskere, eller for den saks skyld reiseinteresserte, som ikke har besøkt den vakre regionen nordvest i støvlelandet, er den så absolutt verdt et besøk. Og da er det liksom La Morra med nabobyen Barolo som blir turens absolutte høydepunkt. La Morra ligger på en høyde over resten av landskapet, og her kan du skue utover vinmarker og åser i alle himmelretninger.

Øynene faller som regel ned på Barolo litt nede i dalen. Bare navnet får vinelskere verden over til å himle med øynene. For den italienske Nebbiolo-vinen har en høy stjerne hos de aller fleste som kan vin. Druen Nebbiolo har forresten fått navnet sitt etter høsttåken – ”nebbia”. Foruten Nebbiolo domineres vinproduksjonen også av en annen mørkeblå drue, Barbera, samt den grønne Moscato d’Asti-druen.

Piemonte er opprinnelsested for en mengde store viner. Også flere nordmenn har slått seg ned i området for å satse på vinproduksjon – med hell, og serverer Vinmonopolet og det norske markedet rødviner i toppklasse.

To av dem er Cascina Collina (Gunvor Lie og Joar Monstad) og Tenuta Il Sogno (Eli Anne Langen og Frode V. Refstad). Under produktomtalene i dette bladet kan du lese om 2006-årgangen av Tenuta Il Sogno Bricco Soria, som ble sluppet på det norske markedet nå i høst.

I dette nummeret kan du lese hva duoen Lindin/ Frostmo mener om flere av vinvariantene fra dette vinhimmelriket nord i Italia.

God lesning!

Morten HoltRedaktør

Horeca 6/2011

Bestill abonnement på Horeca her

- eller last ned bladet elektronisk her

"
Powered by Labrador CMS