God lunsj!

«Med ISS sitt nye konsept, legges det til rette for utvikling og rekruttering. Det burde gjøre en kantinejobb attraktiv for dem som ønsker å gå kokkevegen.»

Publisert

Lederartikkelen er hentet fra Horeca 1/2013 - Skriv inn kommentarer nederst på siden.

For stadig flere blir lunsjen det viktigste måltidet i løpet av dagen. Spesielt single mennesker, som ikke legger veldig stor vekt på middagen etter jobben, bruker lunsjen som dagens hovedmåltid.

Det å ha en betjent kantine på jobben – som serverer alskens delikatesser, er ikke alle arbeidstakere forunt. Det er i hovedtrekk et byfenomen – og det er også der vi finner flest singelhusholdninger.

Men undersøkelser viser faktisk at vi har kommet så langt at arbeidstakere vurderer hvor godt kantinetilbudet er, før de sier ja til en ny jobb. Bare de siste årene har det vært store endringer. Kvaliteten på rettene som serveres til lunsj er blitt vesentlig høyere, og samtidig har gjestene blitt vesentlig mer betalingsvillige. Dette har ISS Facility Services og andre kantineselskaper som tilbyr lunsj, tatt konsekvensen av. ISS, som drifter 400 kantiner i Norge, er nå i ferd med å etablere det nye konseptet Tid for lunsj i alle sine kantiner (les mer på sidene 36-39 i denne utgaven).

Arbeidet har så vidt startet, og i løpet av 2014 skal samtlige kantiner ha innført det nye konseptet. Der er det satt et sterkt søkelys på det varierte og sunne kostholdet, til stor glede for tusenvis av arbeidstakere fra Svalbard i nord til Egersund i sør.

Men dette bør kanskje også være til stor glede for dem som kjemper for økt kokkerekruttering her til lands, og som det er skrevet mye om den siste tiden. Mangelen på kokker – og frafallet av utdannede kokker, er et problem.

En av årsakene er definitivt ukurante arbeidstider. I en kantine, der lunsjen er hovedmåltidet, men som det også enkelte steder serveres frokost og middag, har du som kokk normal arbeidstid. Du slipper kvelds- og helgejobbing. Men du har de samme utfordringene og mulighetene som i en restaurant.

Med ISS sitt nye konsept, legges det til rette for utvikling og rekruttering. Det burde gjøre en kantinejobb attraktiv for dem som ønsker å gå kokkevegen.

Morten Holt Redaktør

Powered by Labrador CMS