Hvorfor har ingen tenkt tanken?

Noen ganger forundrer det meg veldig – at verken jeg eller andre har tenkt tanken. Om det så gjelder Scrabble (Wordfeud) på smarttelefon eller for den saks skyld noe så opplagt som vippbare sengeunderstell på hoteller og overnattingssteder…

Publisert

Denne ledereartikkelen er hentet fra Horeca nummer 1 2012:

Jeg venter bare på den neste helt opplagte, som ingen har tenkt på tidligere.

I årevis har det vært et slit å få det ordentlig rent under sengene. Hvem har ikke gruet seg for å ta fatt på og vaske bort de store hybelkaninene på de mest bortgjemte stedene under senga? Den samme problematikken opplever renholdere på hoteller og overnattingssteder hver eneste dag. Det medfører tunge og vanskelige arbeidsstillinger med påfølgende sykemeldinger.

Men så tenkte oppfinneren Jon Olav Prøsch på Røros de tankene som jeg ikke skjønner at noen har tenkt før. Hva med å utarbeide en løsning slik at sengene kan løftes opp og at renholderne enkelt kommer til alle steder under senga? Løsningen er forbløffende enkel, men samtidig veldig innovativ.

Foreløpig er det vippbare sengeunderstellet kun installert i Prøsch sin hjemby Røros, men det vil forundre oss veldig hvis ikke denne verdenspatenten blir noe vi ser på de aller fleste, mindre hotellrom om noen år. For hvis en renholder, som har ansvar for 20 rom hver eneste dag, sparer minimum 30 sekunder per rom på grunn av løsningen, dreier dette seg om en tidsbesparelse på nesten to døgn per renholder per år på et hotell. Tid som kan brukes til enda bedre renhold på rommene.

Det er spesielt på arealeffektive rom at de vippbare understellene kommer til sin rett. På rom der det er kort avstand mellom sengene og veggen, er det vanskelig å komme under med det lange moppeskaftet eller støvsugeren. Når lengen vippes opp kan renholdet foretas i stående stilling – uten at moppen eller støvsugeren ”stanger” i veggen.

Bestill abonnement på Horeca her

- eller last ned bladet elektronisk her

"
Powered by Labrador CMS