Sakte eller aktivt, eller begge deler

«Vi har mange forskjellige ønsker når vi omsider får noen etterlengtede ferieuker. Da er det opp til bransjen å kunne tilby tilpassede opphold, reiser og aktiviteter for alle.»

Publisert

Lederartikkelen er hentet fra Horeca 4/2013 - Skriv inn kommentarer nederst på siden.

Mange sverger fortsatt til den tradisjonelle ferien – med late og dovne sommerdager på stranden, gjerne på sydligere breddegrader. Men de siste årene har trenden med en mer aktiv ferieform kommet i mye sterkere grad. Den har definitivt kommet for å bli. Det er flust av oss som vil bruke ferien til spennende aktive dager – litt bortenfor sandstranden.

Medlemsorganisasjonen De Historiske hotel & spisesteder prøver å kombinere både den aktive og den saktegående ferien. Nylig presenterte De Historiske årets sommernyhet, ferdiglagede korte reiser på spennende destinasjoner landet rundt. Én av dem er velkjente Rallarvegen.

Her starter du reisen rolig med en treretters middag og overnatting på Finse, før du nyter en lang og god frokost. Deretter skal du ta deg god tid på sykkelen – og gjerne litt ekstra god tid, over fjellet og ned til Sognefjorden. Det skal ikke settes noen rekorder. Når du kommer frem til Flåm bys du inn til After Bike, med eget Rallarøl fra Ægir, før du nyter en buffetmiddag på historiske Fretheim Hotel.

– Vi kaller det «saktesykling». Det skal være en aktiv ferie, men i helt rolige former – uten stress, presiserer Trygve Norman på Finse 1222 og Mette Bakketun på Fretheim Hotel. Du kan lese mer på sidene 12 og 13 i dette nummeret.

I dette nummeret kan du også lese om Slow Travel i Thailand (side 54). Konseptet legger opp til at du virkelig skal sette på håndbremsen, bortenfor turistmaskinene, og oppleve stedene du besøker på en helt annen måte. Skulle du forresten ville ha en særdeles aktiv ferie, kan du jo prøve den nymerkede vandreruten E1 fra Nordkapp til Sicilia. Trolig blir du ikke ferdig i fellesferien…

Det gjelder å tilfredsstille alle kundegrupper. Vi har mange forskjellige ønsker når vi omsider får noen etterlengtede ferieuker. Da er det opp til bransjen å kunne tilby tilpassede opphold, reiser og aktiviteter for alle. Vi ønsker alle våre lesere en god og innholdsrik sommer!

Morten HoltRedaktør

Powered by Labrador CMS