Vil ha et hotell-liv

«Når hoteller skal åpnes i Norge, er pågangen rett og slett enorm.»

Publisert

Lederartikkelen er hentet fra Horeca 3/2014 - Skriv inn kommentarer nederst på siden.

Det er kokkemangel i Norge. Men det er definitivt ikke mangel på dem som ønsker å arbeide på hoteller her til lands. Når hoteller skal åpnes i Norge, er pågangen rett og slett enorm. Tusenvis av mennesker ønsker et liv på hotellet, som er blitt attraktive arbeidsplasser, selv om det definitivt ikke bys på ni-til-fire-jobber.

Og det er ingen forskjeller – om det Olav Thon eller Petter A. Stordalen som utlyser stillingene. Hotelldirektørene bruker begreper som «overveldende», «voldsom» og «enorm» når de beskriver responsen på utlyste stillinger.

I disse dager åpnes det første hotellet i verden med Radisson Blu- og Park Inn by Radisson under samme tak. Det skjer på Alna i Oslo, vis-a-vis IKEA for dem som er kjent.

– Pågangen har vært helt enorm. Vi mottok mer enn 1500 søknader til 50 stillinger, sier Olav Brommeland, som er administrerende direktør på hotellet.

Clarion Hotel The Edge, som ble åpnet i begynnelsen av mai, skal bli et av Nord-Norges nye flaggskip i Choice. 50 stillinger skulle besettes før hotellet ble åpnet. I vinter hadde de «jobbaudition». 300 ivrige møtte opp og ville jobbe på Stordalen-hotellet.

– Det er tydelig at Tromsø og Clarion Hotel The Edge er en attraktiv by og arbeidsplass, sier Øyvind Alapnes, som er hotelldirektør på hotellet.

I august i år åpner Nordic Choice også Clarion Hotel Energy i Stavanger. I mars var det «jobbaudition». 1000 mennesker viste sin interesse! – Responsen har vært overveldende, sier hotelldirektør Sigurd Lindland.

Samme måned åpnes også Scandic Lerkendal. 750 søkere viste sin interesse til de 65 stillingene på Trondheim-hotellet. – Det er utrolig gøy at det er en så voldsom interesse for hotellet, uttaler hotelldirektør Bjørgvin Thorsteinson.

Noe helt annet!

Vi følger i disse dager Ørjan Johannessen i Bocuse d’Or Europe 2014 i Stockholm, der han som førstemann kan forsvare gullet i den europeiske delen av konkurransen. Austevollingen vant også i Brussel i 2012. Følg med på Horecanytt.no for oppdaterte nyheter om hva som skjer på konkurransearenaen i Stockholmsmässan 7. og 8. mai.

Morten HoltRedaktør

Powered by Labrador CMS