JørnLieJørnGunnarJacobsen

Lokalmat med en historie

På Smak 2011 lanserer Nortura sin nye Superior-serie, merket Gilde Ekstra. Det er et helt nytt konsept som skal møte etterspørselen etter lokalmat med en historie, og produkter av unik kvalitet på en ny og unik måte.

Publisert

Samarbeid om Superior-produktene. Fra venstre kokkemester Jørn Lie, bonde Sverre Lang-Ree som har utviklet og leverer Santa Kristina-skinken og salgsdirektør Jørn-Gunnar Jacobsen i Nortura SA. (Foto: Odd H. Vanebo)

Dette ifølge salgsdirektør Jørn-Gunnar Jacobsen i Nortura SA, som sier at trenden synes klar:

– Norske spisesteder setter stadig sterkere vekt på å fortelle sine gjester hvor maten de serverer kommer fra. Vi har kanskje vært vel så flinke til å fortelle dem om vinbonden i Italia enn å fortelle historien om våre egne flotte matprodukter og råvarer.

Kan fortelle historien

– Nortura har lenge kunnet spore maten tilbake til opprinnelsen. Som vinprodusentene i Sør-Europa vil vi nå også fortelle vår historie – om kyllingen fra Jæren som får et fôr av nøyaktig samme type som det fôret de spiste i fjæra i gamle dager. Vi kan fortelle historien om hva som gjør at Santa Kristina-skinken fra mjøsbygdene er minst like god som skinker fra Italia.

Ja, vi vil utnytte våre unike muligheter til sporing til regioner og raser og dyrke det opprinnelig regionale og unike.

Visuell historiefortelling

– Vi skal bringer bonden og historien bak maten nærmere gjesten gjennom bilder og film og moderne medier. Teknologien finnes, og vi har valgt vår løsning med såkalt ScanLife-kode som åpner for visuell historiefortelling: Koden ligger på menyen og bordrytteren – den samme som på etikett og emballasje – og åpner bokstavelig for oppkopling mot video eller multimedia. Mot mobilen eller lesebrettet. Eller til laptopen. Og enda videre: På hotell-TV og i markedsføring av destinasjoner!

– På den måten skal produktet markedsføres slik at gjesten etterspør disse produktene, og verdsetter dem som en vin fra en kjent vingård, sier Jørn-Gunnar Jacobsen.

Toppkokker på laget

I konseptutviklingen er en rekke toppkokker koplet til: Arne Brimi, Jørn Lie og Ole Johnny Eikefjord – og hele kokkelandslaget. De Historiske Hotell og Spisesteder er også en aktiv medspiller.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS