Gram 10 HFC LOGO

10 år med klimavennlige kjøleskap og fryseskap

Når storkjøkkenbransjen møtes på GastroNord-messen i Stockholm i neste uke, markerer Gram Commercial samtidig tiåret for introduksjonen av en ny generasjon av energisparende og HFK-frie kjøle- og fryseskap.

Publisert

GastroNord-messen i Stockholm er stedet der hele den svenske storkjøkkenbransjen møtes for å oppleve de nyeste trendene, mulighetene og produktene. I år blir messen også stedet der Gram Commercial feirer et jubileum. Det er nemlig 10 år siden Gram Commercial lanserte sine banebrytende klimavennlige og energisparende standardløsninger innenfor kjøle- og fryseteknologi.

– Våren 2012 er det 10 år siden Gram Commercial som de første stoppet med å bruke den kraftige drivhusgassen HFK som kjølemiddel og i stedet introduserte naturgass som standard i kjøle- og fryseskap til storkjøkkenbruk. Det, synes vi, er verdt å markere, forteller Anders Sjøgaard, som er salgsdirektør i Gram Commercial.

Kald revolusjon legger HFK på is

Gram Commercial revolusjonerte i 2002 bransjen med en ny generasjon av kjøle- og frysesystemer helt uten HFK, systemer som samtidig hadde et hittil usett lavt energiforbruk. Totalomlegningen til mer klimavennlige og energisparende kjøle- og fryseløsninger skjedde blant annet ved å erstatte markedets tradisjonelle kjølemidler HFK R 134a og R 404A, som er kraftige drivhusgasser, med naturgassen propan (også kalt hydrokarbon). I motsetning til HFK forekommer hydrokarboner naturlig i atmosfæren og belaster ikke miljøet.

Ny standard reduserer energiforbruket med 74 %

– Bransjen har tatt virkelig godt imot Gram Commercials klimavennlige kjøle- og fryseskap, som jo ikke ”bare” er fullstendig HFK-fri, men også gir en betraktelig reduksjon av energiforbruket på 74 prosent i kjøleskap og 47 prosent i fryseskap i forhold til de HFK-kjølte forgjengerne, forklarer Anders Sjøgaard.

I dag er Gram Commercial stadig ledende på markedet innenfor utvikling og produksjon av klimavennlig og energisparende kjøle- og fryseteknologi til storkjøkkener.

En posisjon som Gram Commercial har oppnådd og fastholdt ved blant annet å videreutvikle grønne standardløsninger som ikke går på kompromiss med verken kjølekapasitet, rengjøringsvennlighet eller design.

Messegrønn

Gram Commercial deltar på GastroNord med en flott ”grønn” stand, der man kan oppleve flere av de klimavennlige og energisparende produktene, delta i konkurranser og leke med QR-koder og berøringsskjermer.

Fra HFK til Propan

* HFK, som bl.a. benyttes som kjølemiddel, er en menneskeskapt drivhusgass som bidrar til global oppvarming, fordi den holder varmestrålingen fra jordoverflaten tilbake i atmosfæren.

* Gram Commercial revolusjonerte i 2002 produksjonen ved å bytte ut HFK med naturgassen propan som kjølemiddel.

* Propanskapene er klimavennlige og gir energibesparelser på 74 % i kjøleskap og 47 % i fryseskap.

* Gram Commercials kjøle- og fryseskap er markedets mest energieffektive og topper danske Go’ Energis positivliste for energieffektive kjøle- og fryseskap til storkjøkken.

Gram Commercial

* Gram Commercial produserer kjøle- og fryseløsninger til storkjøkkener i for eksempel restauranter, hoteller, catering, bakerier, kantiner, pleiehjem og sykehus.

* Gram Commercial beskjeftiger omkring 200 ansatte i Danmark og har salgsorganisasjoner i blant annet Norge, Sverige, Storbritannia, Tyskland, Nederland, Belgia og Frankrike.

* Gram Commercial A/S tilhører japanske Hoshizaki Group.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS