Juleaquavit_2008

20-årsjubileum for Gilde JuleAquavit

I år feirer Gilde JuleAquavit sitt 20-årsjubileum, og i god tradisjon inneholder også årets utgave akevitt fra tidligere årganger. Dette er den eneste akevitten i Norge med årgangsbetegnelse, hvor resept og design varierer fra år til år. Gilde JuleAquavit kom på markedet for første gang i 1988, og ble umiddelbart en suksess, og den er hvert år blant de mestselgende akevittene i Norge.

Publisert

Gilde JuleAquavit har som regel en alder fra 12-16 måneder på fat. Det volumet som ikke selges ett år, går tilbake på fat til videre modning før den går inn i neste års blanding.

Det blir også alltid holdt igjen en viss mengde av årets ferdigmodnede akevitt som utgjør en stamme i neste års akevitt. På denne måten sikres en smaksmessig kontinuitet. I årets utgave er det derfor innslag av de 20 forutgående årgangene av Gilde JuleAquavit.

Til julemat

Gilde JuleAquavit er spesielt utviklet for å passe til tradisjonell norsk julemat som svinestek, pinnekjøtt og ribbe. Akevitten er bygget opp rundt mange av de kjente akevittkrydderne som karve, koriander, anis, fennikel, stjerneanis, kvann, paradiskorn, fiolrot med flere.

Akevitten var det første året svært kraftig krydret og hadde en alkoholstyrke på 42,5 prosent. Dette kombinert med modning på relativt nye sherryfat ga masse smak og kraft til akevitten, noe som ofte må til for å hamle opp med de kraftigste julerettene.

Årets utgave er også en smaksrik og velkomponert akevitt, som egner seg utmerket til tradisjonell julemat og bør selvfølgelig serveres romtemperert. Gilde JuleAquavit er å få kjøpt i hyllene på Vinmonopolet allerede nå.

Powered by Labrador CMS