SchmetterlingBIBSommerfuglvin2

En samling av sommerfugler

Sommerfugler og hvitvin er for mange ensbetydende med vårens ankomst med sine varme dager og lyse kvelder. Nå kombinerer Ekjord våre sikreste vårtegn og lanserer utvalgte hvitviner i en egen sommerfuglserie, som er utviklet på nordmenns premisser, både når det gjelder forpakning og innhold.

Publisert

Sommerfuglen er et symbol på transformasjon, og for mange det sikreste tegnet på at vi går lysere og varmere dager i møte. Uttrykket ”Sommerfugler i magen” forbindes av de fleste med glede, forelskelse og en ny start.

Like sikkert som at sommerfuglen er vårt sikreste vårtegn, er at hvitviner igjen vil erobre våre hjerter. Konsum av hvitvin er desidert størst i løpet av det varme halvåret, der nordmenn gjerne vil nyte en avkjølende forfriskning.

En fryd for øyet

Nå lanseres sommerfuglserien, et utvalg viner utviklet helt og holdent på nordmenns premisser, både når det gjelder smak men også med tanke på utseende. Smaken er spesialtilpasset nordmenns vinpreferanser og nordiske sommerfugler pryder etikettene.

Sommerfuglsymboler er en av sesongens største trender, og vil være synlig i alt fra mote til interiør. Den kommende våren kan du velge en fargesprakende hvitvin som garantert vil falle i smak selv blant de med kresne ganer.

Sommerfuglvinene

Lycaena helle - Mariposa Cava Brut

Fiolett gullvinge er sommerfuglen som pryder det boblende tilskuddet i sommerfuglserien, Mariposa Cava Brut. Fiolett gullvinge flyr på fuktige enger i skogbryn eller i le av fjellet i mai/ juni og finnes utbredt i Midt-Norge. Sommerfuglen er flyktig og vanskelig å få øye på til tross for de vakre fargene.

Fiolett gullvinge er valgt til å pryde flasken til Mariposa Cava Brut, en boblende nyhet som passer utmerket som aperitiff til festlige anledninger som vårens bryllup og nasjonaldagen. Mariposa Cava Brut har en intens aroma av frukt og grønne epler, og anbefales spesielt som forfriskende drikke til retter av sjømat.

Pris: 110 kroner

Parnassius apollo - Schmetterling Riesling Mosel

På Schmetterling Riesling Mosel finner vi den sjeldne Apollosommerfuglen. Denne sommerfuglen er normalt svært stedbundet og varmesøkende. Med lange, rolige vingeslag oppsøker de ivrig blomster i Østlandsområdet. Apollosommerfuglen er et sjeldent syn og er oppført på Washington-konvensjonens CITES-lister over truede dyre- og plantearter.

For de som ønsker å feire våren er den allsidige Schmetterling Riesling Mosel et glimrende alternativ. Vinen dufter av grønne pærer, gule epler – med et hint av mineraler. Vinen egner seg utmerket som terrassevin når solen begynner å varme for fullt. Til mat er den en god ledsager til alt fra sommerfriske salater, til ost, sjømat og hvitt kjøtt.

Pris: 105 kroner

Polyommatus icarus - Schmetterling Riesling Trocken

Vanlig Blåvinge er sommerfuglen som er valgt ut til å pryde flasken til Schmetterling Riesling Trocken. Vanlig blåvinge finnes i stort sett hele Norge, og den kjærlighetssøkende sommerfuglen jager etter alle forbiflyvende sommerfugler i håp om å finne en partner.

Som navnet tilsier er Vanlig Blåvinge utbredt i hele Norge, og er derfor valgt som illustrasjon på den populære Schmetterling Riesling Trocken. Vinen er ung, frisk og tiltalende, med en fruktighet av grønne epler, sitrus og blomster. Schmetterling Riesling Trocken er en godt balansert hvitvin med lang ettersmak, som går godt sammen med lette fiskeretter, men også krydret mat. Prøv den også gjerne til sushi!

Pris: 100 kroner

Papilio machaon - Schmetterling Riesling

Den lett gjenkjennelige Svalestjerten er sommerfuglen som smykker flasken til Schmetterling Riesling. Svalestjerten er en glimrende flyver og den sosiale, feststemte sommerfuglen oppsøker høytliggende samlingspunkter hvor de møter det andre kjønn. Svalestjerten har et søtsug og søker ivrig til fargerike blomster, men er et sjeldent syn i Norge.

Den eksklusive Schmetterling Riesling er lys grønngyllen med fruktig smak av sitrus, blomster og rødgrønne epler. Den balanserte hvitvinen egner seg utmerket som aperitiff og til sommerlette retter av skalldyr, fisk, lyst kjøtt og til salater.

Pris: 90 kroner

Polyommatus icarus - Schmetterling Riesling Trocken BiB

Er du ute etter en hvitvin som monner til lystige lag er Schmetterling Riesling Trocken et glimrende alternativ. Likt som sin lillebror på flaske er vinen ung, frisk og tiltalende, med en fruktighet av grønne epler, sitrus og blomster. Den er en tørrere utgave av nordmenns store favoritt Schmetterling Riesling og passer like godt til lette retter av fisk og skalldyr som det den gjør til kraftige, mer krydrede retter. Prøv den gjerne til indisk mat, eller som forfriskning til sushi.

Pris: 340 kroner

Papilio machaon - Schmetterling Riesling BiB

Schmetterling Riesling er også tilgjengelig som bag-in-box, for hvitvinselskende nordmenn i farta. Nordmenn elsker pappvin og formatet gjør at den er enkel å ha med seg overalt, fra parken, hytta i skjærgården til større festlige anledninger der man deler med flere.

Schmetterling Riesling er lys grønngyllen med fruktig smak av sitrus, blomster og rødgrønne epler. Den balanserte og forfriskende hvitvinen egner seg utmerket som aperitiff og til sommerlette retter av skalldyr, fisk, lyst kjøtt og til salater.

Pris: 300 kroner

Importør:Ekjord

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS