VinmarkerMayCasLimarí Valley (7)

Oppdag et nytt terroir

Viña Maycas del Limarí hedrer den mektige Inka-sivilisasjonen som en gang dominerte Limarídalen. Dalen bugner over av mineraler og edelstener som lokket inkaene hit for århundrer siden. Nå bringer dette unike jordsmonnet oss spennende chilenske prestisjeviner.

Publisert

Limarí Valley er et nytt og spennende vinområde med potensiale for fantastiske viner.

I dette semiørkenlandskapet, 40 mil nord for Santiago, er jorden pakket med mineraler og solen stråler over 300 døgn i året mens nærheten til det kjølige Stillehavet sørger for et svalt klima og en lang grosesong.

Unik struktur og mineralitet

Fra foten av Andesfjellene strekker Limarí elven seg flere mil gjennom Limarí valley før den når havet. Den lave åskjeden Altos del Tallinay er det eneste som separerer vinmarkene fra Stillehavet.

Nær fjellene er det store ansamlinger av kobber; turkiser, kalsiumkarbonitt og andre mineraler, som er selve essensen av jordsmonnet her. Etter hvert som elven nærmer seg Stillehavet tar grusholdig leirejord, ispedd kalkstein og andre marine sedimenter over. Dette jordsmonnet gir vinene fra Limarí en helt unik struktur og mineralitet.

Lang vekstsesong

Vinene fra Limarí karakteriseres gjerne av en intens fruktighet kombinert med et spennende mineralpreg og en eleganse som er typisk fra et kjøligere område.

Tross den nordlige posisjonen og de ørkenaktige tilstandene, har Limarí altså et kjølig klima. Elvedalen fungerer som en trakt som suger kald luft innover fra det nærliggende Stillehavet og kjøler ned vingårdene. Dette fører til en av vinverdens lengste vekstsesonger.

Temperaturforskjellene mellom dag og natt kan være over 20 grader, og druene høstes opptil fire uker senere her enn de gjør i Maipo Valley.

Inka-rikets sørlige imperium

Limarí Valley utgjorde en gang en del av Inka-rikets sørlige imperium, og var blant de siste områdene som ble overvunnet.

Inkaene verdsatte området som kilden til turkiser, et symbol på det kongelige i Inkariket. Inkaenes innflytelse lever fortsatt i Limarí og det er deres filosofi om en pakt mellom menneske og natur som gjenspeiles i Maycas de Limarí’s forsiktige omgang med sitt terroir.

Maycas del Limarí Reserva Syrah 2009

Land/distrikt: Chile/Limari Valley

Produsent: Viña Maycas del Limarí (www.maycasdellimari.com)

Druer: 100 % Syrah

Alkohol: 14 %

Passer til: Rødt kjøtt, grillet kjøtt og kraftige pastaretter

Vinmonopolnummer: 9347301 (bestillingsutvalg)

Pris: 150 kroner

Maycas del Limarí Reserva Pinot Noir 2010

Land/distrikt: Chile/Limari Valley

Produsent: Viña Maycas del Limarí (www.maycasdellimari.com)

Druer: 100 prosent Pinot Noir

Alkohol: 14 %

Passer til: Kylling, svin og utvalgte fiskeretter

Vinmonopolnummer: 9347401 (bestillingsutvalg)

Pris: 150 kroner

"
Powered by Labrador CMS