Fruktdisplay Bama
Fruktdisplay Bama

Vi spiser sunnere kioskmat

Folk som kjøper et kjapt mellommåltid i kiosken velger stadig oftere grønt og sunt.

Publisert

BAMA-stativ i kiosk: FRUKT OG GRØNT: Nye løsninger og mindre forpakninger gjør det enklere for kioskkundene å velge sunne mellommåltider. (Foto: BAMA)

– Det er en klar dreining i retning av sunnere vaner hos dem som handler mellommåltider i Narvesen og 7-Eleven, sier markedsdirektør Cathrine Stange i Reitangruppen.

Så langt i år er kiosksalget av frukt 6,5 prosent høyere enn på samme tid ifjor. For en rekke av de mest populære slagene er økningen mellom ti og 15 prosent.

– Det tok av allerede i 2009, da fruktsalget økte med 30 prosent. At veksten fortsetter i en periode da kiosksalget ellers møter en viss motvind er et tydelig trendskifte. Samlet volum kan komme til å passere 25 tonn i år, sier Cathrine Stange.

Mindre forpakninger

Utviklingen skyldes blant annet at stadig flere vareslag kommer i mindre forpakninger, ifølge markeds- og konseptsjef Fredrik Eriksen i Bama, som leverer frukt og grønt til de to kioskkjedene.

– Nye løsninger tar over og gjør det lettere for kundene å velge sunt. Epler i singelpakning ble lansert for et halvt år siden og har vært en vinner. Det samme gjelder tilbudet om to for ti kroner på banan. Oppkuttet frukt på skål er også veldig populært, sier Eriksen.

Bestselgeren innen oppkuttet frukt er pakningen med en miks av tre ulike fruktslag, som står for halvparten av salget. 175 grams forpakninger av melonbiter ble lansert i vår, og ligger på andreplass. Ananasbiter er nummer tre.

Ola-pakker og salat

Dreiningen mot mindre porsjonspakninger er klar også for ferdige matpakker.

– Salget av hele matpakker har økt med drøyt 70 prosent i første halvår i år sammenlignet med første halvår i 2009. Det skyldes ikke minst lanseringen av Ola-pakker med bare én brødskive sist høst, sier Unn Kristin Haugen, kategorisjef for fastfood og bakeri i Reitangruppen.

Nå satser 7-Eleven og Narvesen på at også ferdige salater skal bli storselgere i kiosken.

– Foreløpig har kundene ti varianter i ulike størrelser å velge mellom. Etterspørselen øker. Spesielt har pastasalatene vist seg å være populære i sommer, sier Unn Kristin Haugen.

Pressemeslding/Newswire

"
Powered by Labrador CMS