Scandic-flaske_lav

Økologisk på menyen

Økologisk på menyen. Det er temaet for et halvdagsseminar på Smak09 torsdag 5. februar. Lokomotivene vil vise seg fram: Scandic er miljøpionéren i hotellbransjen, og St. Olavs hospital i Trondheim eksemplet til etterfølgelse i helse og omsorg.

Publisert

Finanskrise aldri så mye; miljøarbeidet kan ikke legges på is.

Alle aktører, både i privat og offentlig sektor, blir nødt til å sette økologisk på menyen.

Hotellkjeden som går foran

Ingen hotellkjede jobber mer bevisst for miljøet og en bærekraftig utvikling enn Scandic, som har over 100 svanemerkede hoteller og et erklært målsetting om å halvere fossile karbondioksidutslipp innen 2011, og null CO²-utslipp fra egen virksomhet i 2025.

Med miljø og økologisk som kjedens hovedprofil, vil bli eksponert gjennom multimedieshow og foredrag som viser hva Scandic har gjort for miljøet de siste 15 årene og ambisjonene for de neste 15.

Scandic har satt økologisk på menyen. Hvert år serverer Scandic:

* 4 millioner økologiske frokoster

* 1000 tonn økologisk mat

* 9 millioner kopper rettferdigmerket kaffe

* 4 tonn økologisk eplemos

* 32 tonn økologisk müsli

* På de nye à la carte-menyene står minst én fulløkologisk rett.

30 prosent økologisk

Økologiske råvarer og god kommunikasjon med pasientene, gjør måltidene til dagens store høydepunkt på St. Olavs hospital i Trondheim. Det får vi vite mer om i foredraget enhetsleder Gunnar Kvamme skal holde, med tittelen ”For helse, glede, daglig brød… økologisk mat i sykehus”.

Økologisk i sykehus

Kvamme er norsk pionér på økologisk mat i sykehus. Han har nådd målet om at en tredjedel av råvarene som brukes i matlagingen på St. Olavs hospital, er økologiske.

Vissheten om at økologisk mat er ekstra trygg mat, gjør pasientene enda tryggere. At den økologiske maten til alt overmål smaker bedre, er den store bonusen.

Åtte av ti pasienter på St. Olavs Hospital er positive til økologisk mat, viser en pasientundersøkelse. For mer info og påmelding til seminarene på Smak09>>

"
Powered by Labrador CMS