Ansatte på Radisson Blu Plaza kan bli tatt ut i streik fra lørdag morgen. (Foto: Morten Holt)
Ansatte på Radisson Blu Plaza kan bli tatt ut i streik fra lørdag morgen. (Foto: Morten Holt)

Fare for hotellstreik

I dag klokka 09.30 startet mekling på Riksavtalen, der Parat og Fellesforbundet mekler parallelt. Dersom det blir streik vil Parat ta ut medlemmer på blant andre Grand Hotel Oslo By Scandic og Radisson Blu Plaza Hotel. Fellesforbundet har varslet at de tar ut medlemmer på 36 hoteller i Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen og Tromsø.

Publisert

Kommer ikke partene til enighet innen midnatt fredag kan det bli streik fra lørdag morgen.

Minstelønnssatsene må heves

Forhandlingsleder Grete Dieserud i Parat går til meklingen med mål om å finne en løsning. Ved starten av forhandlingene sa hun at Parats krav i forhandlingene er i tråd med det som ble oppnådd i frontfaget. Parats forhandlingsleder mener minstelønnssatsene må heves i årets lønnsoppgjør og at det er fremmet særskilte krav for lavlønte.

– I tillegg til lønnskravene krever vi at arbeidsgiver godkjenner arbeidstakers fagutdanning og praksis, i og utenfor Norge. Fagutdanning skal gi uttelling ved lønnsfastsettelsen. Parat har i tillegg kr om at arbeidsgiver må forskuttere sykepenger, sier Diserud i en pressemelding.

Få reell mulighet til etter- og videreutdanning

Hun sier Parat også er opptatt av at alle skal få reell mulighet til etter- og videreutdanning, der utdanningstilbudet må tilrettelegges med bidrag fra arbeidsgiver.

– Vårt krav er at arbeidsgiver bidrar økonomisk til etterutdanning. Her forutsetter vi en tre-parts løsning, der også myndighetene bidrar med penger. Norske arbeidstakere har allerede høy kompetanse, men vi må samtidig settes i stand til å vedlikeholde og utvikle denne kompetansen i takt med bedriftenes behov, sier Parats forhandlingsleder.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS