Illustrasjonsfoto: Nordic Choice Hotels
Illustrasjonsfoto: Nordic Choice Hotels

Fjerner all engangsplast

Etter at Comfort Hotel la seg inn på «plastikkrehab», følger hele hotellkonsernet Nordic Choice Hotels opp ved å forplikte seg til å fjerne all unødvendig engangsplast i løpet av 2019.

Publisert

Sammen med Hurtigruten og WWF vil man nå bygge opp et stafettlag der kun toppen av pallen er godt nok.

Det gikk et gisp gjennom reiselivsbransjen da Comfort Hotel i 2018 valgte å være ærlige med seg selv om misbruket deres. Hotellkjeden gikk frivillig inn i «rehabilitering», og behandlingen var vellykket. Gjennom direkte konfrontasjon og tøffe metoder, klarte Comfort Hotel å kutte plastforbruket kraftig. Siden mai i fjor har bestillingen av plast blitt redusert med 90 prosent på Comfort-hotellene.

– Vi har latt oss inspirere av Comfort Hotel, og med vissheten om at ufattelige 15 tonn plast havner i havet hvert eneste minutt, er det ikke vanskelig å finne motivasjon til å ta et skikkelig tak i hele Nordic Choice Hotels. Med 16 500 choicere i ryggen, skal vi skape den mest bærekraftige og plastfrie hotellopplevelsene for våre 11 millioner gjester. Det er nå vi skal gå fra å snakke til og handle. All unødvendig engangsplast på alle våre hoteller skal vekk i løpet av året, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, i en pressemelding.

– Sove med god samvittighet

Hotellkonsernet kommer til å ta en grundig gjennomgang også med Clarion Hotel og Quality Hotel for å få bukt med plastproblematikken. Målet er å være fri for unødvendig engangsplast i løpet av 2019. Den store ambisjonen er å kutte all unødvendig plast, og at vi har full kontroll på hvor det blir av den plasten vi bruker. Vi har allerede en konstruktiv dialog med våre leverandører og vi ser at det er mange som nå jobber for å finne løsninger.

– Da WWF inviterte til «Plaststafett» sammen med Hurtigruten, var det selvsagt at vi skulle ta minst én etappe. Nordic Choice Hotels skal tilby bærekraftige hotellopplevelser for våre 11 millioner årlige gjester, og de skal være trygge på at de kan sove hos oss med god samvittighet. Vi går inn på dette stafettlaget med håpet om å bli reiselivsbransjens Marit Bjørgen, sier direktør for bærekraft i Nordic Choice Hotels, Harald Bjugstad-Holm.

Tiltak

Flere hoteller har allerede engasjert seg i kampen ved å arrangere strandryddedager, plogging og andre søppelryddeprosjekter. Andre har også gått i bresjen for å erstatte engangsartikler som sugerør og rørepinner med nedbrytbare alternativer. Med rundt 150 millioner tonn plast flytende rundt i havet, ifølge «Håll Sverige Rent», er det på høy tid at engasjementet vekkes for å få bukt med plastproblemet.

– Som en stor aktør i Norden og Baltikum, er det vår plikt å stille opp for verden rundt oss. Målet er å få en virksomhet som ikke bidrar til plastforurensning. Nordic Choice Hotels har alltid hatt en kultur og et engasjement for bærekraft, og vi oppfordrer alle til å bli med på det viktigste stafettlaget som dannes i år, sier Silseth.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS