Statsforvalteren i Rogaland, Bent Høie, og generalsekretær i Den Norske Turistforening Dag Terje Klarp Solvang. (Foto: Ingveig Tveranger)
Statsforvalteren i Rogaland, Bent Høie, og generalsekretær i Den Norske Turistforening Dag Terje Klarp Solvang. (Foto: Ingveig Tveranger)

Sabla sprudlende start på 110-årsjubileet!

To tidligere studenter ved Norsk hotellhøgskole på Universitetet i Stavanger, Bent Høie og Dag Terje Klarp Solvang, sablet toppen av en sprudlende flaske for å markere starten på 110-årsjubileet ved skolen.

Tekst skrevet av Ingveig Tveranger

Instituttleder Trude Furunes og Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun. (Foto: Ingveig Tveranger)
Instituttleder Trude Furunes og Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun. (Foto: Ingveig Tveranger)

Statsforvalteren i Rogaland og generalsekretæren i Den Norske Turistforening er et av landets mest profilerte par. De har begge studert ved en av landets eldste utdanningsinstitusjoner, og syns det var morsomt å bli spurt om å sable jubileumsåret i gang for sitt alma mater.

Instituttleder Trude Furunes ved Norsk hotellhøgskole (NHS) introduserte temaet for jubileumsåret i sin innledning: Fremtidens ledere i 110 år – utdannet ved Norsk hotellhøgskole. Hun viste til at NHS utdanner ledere for fremtiden, ikke bare til hotell, restaurant og reiseliv, men til et bredt næringsliv. Gjennom jubileumsåret blir det jobbet spesielt med seks områder: service, bærekraft, opplevelser, mat, overnatting og destinasjon.

Hele landets lederskole og hele landets hotellhøgskole

Klaus Mohn, rektor ved UiS, og Trude Furunes, instituttleder ved Norsk hotellhøgskole. (Foto: Ingveig Tveranger)
Klaus Mohn, rektor ved UiS, og Trude Furunes, instituttleder ved Norsk hotellhøgskole. (Foto: Ingveig Tveranger)

– Vi er hele landets lederskole og hele landets hotellhøgskole. Det er fint å notere at vi er blant de eldste skolene innen gjestfrihet på verdensbasis. Noen sveitsere som slår oss der, men ellers ligger vi godt an, sier Furunes.

Hun understreker at instituttet forvalter en stolt og lang æra av dyktige alumns og et sterkt faglig institutt innen ledelse for gjestfrihet og bærekraft. Rektor ved Universitetet i Stavanger, Klaus Mohn fulgte opp med gratulasjonene.

– Jeg er stolt over at vi her på vårt universitet har et så gammelt og ærverdig institutt, kun to år yngre enn NTNU eller NTH som det het da de startet. For oss er det fint som et ungt universitet å ha bærere av tunge og lange tradisjoner. Dere viser tydelig at dere bærer arven deres inn i en ny fremtid. Jeg brenner for bærekraft, dere gjør det samme. Jeg er en toppleder, dere har et spennende kompetansemiljø på ledelse som både inspirerer og utfordrer, sier Mohn.

Har hevet Stavanger som by

Ordfører i Stavanger, Kari Nessa Nordtun, mener at NHS har bidratt sterkt til Stavangers status som gjestfrihetsby og spisesteder på høyt internasjonalt nivå.

– Oljen førte med seg de mest krevende kundene til vår by. Vi har levert og vi leverer fortsatt. Gjennom dere ser vi at Stavanger tiltrekker seg de beste folkene. Vi har en unik serviceledelse og næring som strekker seg langt inn i alle andre bransjer her i vår by. Gratulerer med jubileet, hilste ordføreren.

Statsforvalter i Rogaland, Bent Høiem og generalsekretær i Den Norske Turistforening, Dag Terje Klarp Solvang, sablet en sprudlende flaske og sprudlet selv videre.

– Mye å takke NHS for

– Vi har mye å takke NHS for. Vi fikk en solid utdannelse og fikk venner for livet. Vi liker å tenke at noe av grunnen til at vi har så viktige, spennende og morsomme karrierer, er det vi lærte om ledelse her på NHS. I tillegg til å starte jubileet, sender vi også ut en stafettpinne til tidligere studenter gjennom en alumnistafett som går hele dette året. Takk og hurra for NHS!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS