Amerikalinjen åpnes i mars 2019. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Kommersiell direktør for Amerikalinjen

Martin Andersen er ny kommersiell direktør på Amerikalinjen i Oslo. Han tiltrådte stillingen i slutten av april, og vil inngå i hotellets ledergruppe.  

Publisert
Martin Andersen er ansatt som kommersiell direktør for Amerikalinjen i Oslo. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Etter 16 år i utlandet, vender Andersen hjem til sin barndomsby Oslo for å bidra til å sette Amerikalinjen på det nasjonale og internasjonale hotellkartet. Hotellet åpnes i mars 2019.

Andersen har sin utdannelse fra Swiss School of Tourism & Hospitality Management i Sveits. I løpet av de siste 10 årene har han opparbeidet seg arbeidserfaring fra legendariske The Plaza og Waldorf Astoria i New York. Den siste jobben var som salgsdirektør på Beverly Hilton i Los Angeles.

Utnyttelse av digitale plattformer

Martin Andersen får ansvar for alt det kommersielle arbeidet til Amerikalinjen. I tillegg til tradisjonelt salg og markedsføring, vil distribusjon og effektiv utnyttelse av ulike digitale plattformer være en viktig del av hans ansvarsområde.

– Målet er at Amerikalinjen skal bli hovedstadens nye sosiale knutepunkt. Vi ønsker å være med å utvikle Jernbanetorget til et sted der folk møtes og tilbringer tid sammen. Jeg ser frem til å forvalte de utallige historiene som lever i veggene på Jernbanetorget 2, sier Martin Andersen.

– Uvurderlig erfaring

– Andersen bringer med seg en uvurderlig erfaring inn i prosjektet vårt. Jeg er stolt og glad over at vi har klart å lokke han hjem til Norge, sier hotelldirektør Wilhelm Hartwig i en pressemelding.

– Han har en fantastisk driv og et ekstremt velutviklet kommersielt hode. Hans erfaring fra flere high end-hoteller i USA kombinert med hans norske bakgrunn gir han en unik tilgang til å forstå og relatere seg til gjestene vi ønsker å nå, så vel som produktet vi ønsker å skape med Amerikalinjen. For 100 år siden dro nordmenn i hopetall over Atlanterhavet på jakt etter sine drømmer. I dag vender mennesker mot Oslo og Norge. Andersen er et godt eksempel på dette, sier Hartwig.

Les også: William Hartwig blir hotelldirektør for Amerikalinjen

Amerikalinjen

Hotellet i Oslo sentrum åpnes i mars 2019, og får 122 rom og suiter. Det er Nordic Choice Hotels som er operatør og som står bak Amerikalinjen, og Amerikalinjen blir en del av Nordic Hotels & Resorts.

Gårdeier er Sparebank 1 Forsikring.

Les også: Nytt prestisjeprosjekt inntar Oslo

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS