Fra Radisson Blu til Scandic Hotels. (Foto: Hotellet)

Scandic overtar Radisson Blu Royal Hotel

Radisson Hotel Group mister ett av sine to hoteller i Stavanger, Radisson Blu Royal Hotel. Scandic Hotels var på hugget, og fra oktober heter hotellet Scandic Royal Stavanger. De ansatte får muligheten til å bli med videre.

Publisert
Radisson Blu Royal Hotel, som blir til Scandic Royal Stavanger 1. oktober 2019, har 215 rom. (Foto: Hotellet)

«1. oktober overtar Scandic Hotels driften av Radisson Blu Royal Hotel Stavanger. Hotellet vil styrke Scandics posisjon i regionen. Ved overtakelsen vil hotellet skifte navn til Scandic Royal Stavanger. I 2018 økte antall solgte rom med over åtte prosent i Stavanger, noe som var nest mest i Norge. For Scandic er det naturlig å utvide satsingen i regionen med et stort sentrumshotell», heter det i en pressemelding.

Hotellet er et meget populært forretningshotell. (Foto: Hotellet)

Viktig for forretningsreisende i byen

– Jeg er stolt og glad for at gårdeier har betrodd oss oppgaven med å drifte et av Stavangers viktigste og mest sentrale hoteller. Dette blir vårt sjette hotell i Stavanger-regionen, et stort satsingsområde for oss, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

– Historisk har dette vært et av de viktigste hotellene for forretningsreisende i byen, men vi tror også Stavanger kommer til å ha et stadig sterkere turistmarked i årene som kommer. Med svært god beliggenhet, og ekstremt profesjonelle ansatte, posisjonerer vi oss godt for den fremtidige veksten i byen, forteller Steen-Mevold.

Ansatte kan bli med videre fra Radisson til Scandic

Hotellet har lenge vært ansett som en «talentfabrikk», og Steen-Mevold kan fortelle at de ansatte blir invitert med over som en del av virksomhetsoverdragelsen 1. oktober.

– Nå gleder vi oss til å begynne å jobbe med de ansatte, og ønske dem velkommen til Scandic-familien, forteller Steen-Mevold.

Hotellet har eget spa og basseng. (Foto: Hotellet)

Scandic vil ivareta den sterke posisjonen Radisson Blu Royal Hotel Stavanger har blant norske og utenlandske forretningsfolk.

– Hotellet er hjemmet til mange som jobber i regionen, både i og utenfor oljebransjen. Vi i Scandic er opptatt av å videreføre hotellets gode servicenivå og vi vil tilby førsteklasses konferanselokaler, sier distriktsdirektør vest i Scandic Hotels, Asle Prestegard.

Planlegger modernisering

Etter overtakelse planlegger Scandic modernisering av både kjøkken og restaurant.

Hotellet har 215 rom og fire konferanserom, der det største konferanserommet har plass til opptil 100 gjester. Hotellet har også et eget treningssenter og spa med et barnevennlig hotellbasseng, badstue og boblebad.

Scandic trer inn i et langsiktig leieforhold med gårdeier, Royal Stavanger Hotel AS:

«Vi er veldig fornøyd med å ha skrevet en ny leiekontrakt med Scandic. Scandic har et godt fotfeste i byen og kjenner byen godt. Stavanger er en fantastisk destinasjon, og vi gleder oss til å jobbe tett med Scandic for å styrke deres hotelltilbud mot alle gjester som kommer til Stavanger. Vi ser frem mot et spennende samarbeid i fremtiden», heter det fra gårdeier.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS