Årets andre Horeca-magasin på vei

Årets andre utgave av magasinet Horeca er på vei til abonnentene. I dette nummeret ser vi blant annet tilbake på Bocuse d’Or og Smak 2017. Dessuten finner du en temadel om øl i Horeca nummer 2 2017.

Publisert
Omslaget på Horeca nummer 2 2017. (Foto: Fredrik Ringe/Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

I bladet finner du artikler om hotell, restaurant, kafé, catering, uteliv, reiseliv, institusjon og alt annet som berører horecabransjen.

Bocuse d’Or 2017

I slutten av januar tok Norge nok en medalje i Bocuse d’Or, verdens mest prestisjefulle kokkekonkurranse. Noen uker etter sølvbragden, intervjuet vi Christopher W. Davidsen, og lot han se tilbake på både Bocuse d’Or Europe i Budapest fjor og Bocuse d’Or 2017 i Lyon.

– Det å ta sølvet i Lyon var som en stor seier for meg, og per nå er jeg mer enn fornøyd med det. Nå er vi best i Europa igjen. Jeg er meget stolt over det jeg og teamet klarte å få til både i Bocuse d’Or Europe og i Bocuse d’Or. Dette var akkurat så stort som jeg har drømt om, men det var enda kulere og heftigere enn jeg trodde, sier Davidsen.

Men han ser ikke bort fra at det kan bli nye forsøk for å ta det etterlengtede gullet heller.

– Jeg har fått klarsignal fra kona (Siri Hansen, red. anm.). Hun har sagt at hvis jeg ønsker det, kan jeg prøve en gang til, kanskje i 2019 in 2021. Sannsynligheten er ikke så stor, men hvis det begynner å klø i konkurransefingrene, må jeg jo gi dem en sjanse, sier han smilende

Les hele intervjuet i magasinet Horeca (nummer 2 2017)

Tilbakeblikk på Smak 2017

Smak 2017 er historie.

Det ble fire meget gode dager for bransjen på Norges Varemesse. I dette nummeret kan du lese om alle konkurransene og kåringene, om produkter som ble vist frem, og masse bildeglimt fra messen.

Les alt i Horeca nummer 2 2017

Her kan du også se en film fra messen.

Tema øl

I denne utgaven finner du også en temadel om øl. Vi har besøkt Nøgne Ø, en av ølpionerene i Norge – som fortsatt står like støtt. Vi har også avlagt Ægir i Flåm et besøk, og les også mer om Brewery International, som har holdt på i 25 år, og som nå har blåst liv i Christiania Bryggeri-navnet igjen.

Du kan også lese om bryggerihotellet i Bayern. Der ble bryggeriet også hotell. Også noe for norske bryggerier med den voksende ølturismen?

I småstoff-delen i øltemaet kan du blant annet lese om den nye trenden, et «dusjøl» tilpasset hotell.

Utviklende og engasjerende

Mat & Drikke i Oslo ønsker å utfordre og engasjere sine egne ledere og mellomledere. Deres eget mentor- og lederutviklingsprogram blir tatt meget godt imot.

– Dette har vært utrolig spennende – og fremfor alt; utviklende. Jeg er ung, og har ikke veldig mange års yrkeserfaring, men dette programmet gir virkelig muligheter for dem som har vilje og engasjement, mener Kajsa F. Hennerstedt (27).

Les mer i Horeca nummer 2 2017

Ryddet i Flåm

Det gikk fra kaos til kvalitet og kroner. Da turistnæringen i Flåm ble samlet i ett selskap, var Fretheim Hotel plutselig en suksess.

– Isolert sett er hotellet et fjordhotell som har utviklet seg i takt med reiselivet, sier Solrun Hjelleflat. Ryddejenta i Flåm har brakt suksess og fortjeneste til det ærverdige hotellet.

Fretheim Hotel er typebedrift i Horeca nummer 2 2017

Leder storkjøkkenleverandørene

Det er litt som «å hoppe etter Wirkola», det å ta over ledelsen i BFSN (Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge). – Jeg må bare finne min stil, sier den nye lederen, Joe Harald Strand.

Arne Dalseng har ledet organisasjonen med stø hånd i en årrekke, men alt tyder på at den nye lederen har fått dreisen. Strand fikk ilddåpen direkte. Han tok over ledervervet i november, og allerede i februar ble Smak 2017, der BFSN er sterkt involvert, arrangert.

Les hele portrettet med Joe Harald Strand i magasinet Horeca (nummer 2 2017)

Thon Hotel Linne vokser

Thon Hotel Linne vokser og vokser, og blir snart et av hovedstadens største hoteller.

– Når vi nå bygger ut, øker vi kapasiteten fra 230 rom og ender opp med 394 rom, samt 10 møterom. Utbyggingen gjennomføres trinnvis i tre trinn, der to av byggene blir ferdig sommeren 2017, opplyser hotelldirektør Are Gald på Thon Hotel Linne.

Les mer i Horeca nummer 2 2017

Duga, kortreist norsk supermat

Utvalgte bønder i Østfold har dyrket frem et byggkorn, som er optimalt med tanke på smak og næringsinnhold for mennesker.

– Bygg er glemt som god og næringsrik kost her til lands. På 1800-tallet var byggkorn vår viktigste matkilde. Vi vil at folk igjen skal forstå kornets fortreffelighet, sier produsentene.

Duga nakenbygg har et naturlig meget høyt innhold av kostfiberet betaglukan sammenlignet med andre sorter, det er næringsrikt og smakfullt med dokumentert helseeffekt.

Les mer om Duga i magasinet Horeca

Vin fra Toscana

I tillegg er det også flere andre store reportasjer. Du kan blant annet lese om vin fra Toscana i vindelen av bladet

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Horeca

* Horeca er Norges største fagmagasin rettet mot hotell, restaurant, kafé, uteliv, kantine, catering og storkjøkken.

* Bladet er velrenommert som forum. Det ble etablert som bladet Storkjøkken i 1969 (49. årgang i 2017), og har opp gjennom årene hatt flere navn, deriblant Bedre Storkjøkken, Horeca Storkjøkken og Horeca Meny. Siden 2004 har bladets navn vært Horeca.

* Magasinet har også nettstedet Horecanytt.no, som stadig vokser og blir mer og mer brukt av folk for å holde seg oppdatert om hva som rører seg i bransjen.

* Bladet har i hvert nummer normalt mellom 68 og 92 sider (Smak-nummeret i 2017 var på 124 sider) fullspekket med spennende, interessante og nyttig artikler som berører bransjen, og kommer ut sju ganger i året (fire før og tre etter sommerferien).

* Det er trykket på glanset papir og er limfrest.

* Horeca er ett av mange fagblader i Ask media, som har hovedkontor på Grøset like ved Kirkenær i Grue kommune i Hedmark.

Les mer om Ask media her

Les mer om hvem som arbeider i magasinet Horeca og nettstedet Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS