De ansatte ønsker velkommen til et oppgradert Thon Hotel Astoria. (Foto: Thon Hotels)

Gjenåpner med ny bakgård

Mens Thon Hotel Astoria har vært midlertidig stengt, har arbeidet med en ny bakgård med uteservering pågått for fullt. Her kan gjester spise frokosten utendørs. Også fasaden er ferdigstilt. Også nyoppussede Thon Hotel Terminus er nå gjenåpnet.

– Vi har gledet oss stort til gjenåpningen av hotellet. Å drive et hotell uten gjester og ansatte har vært noe av det tøffeste jeg har opplevd i min karriere, sier hotelldirektør på Thon Hotel Astoria, Cathrine Bergan.

Stengte på grunn av for få gjester

Hotellet var midlertidig stengt i en periode på grunn av få tilreisende til Oslo.

– Vi har brukt disse ukene hvor vi har vært stengt på å blant annet ferdigstille hotellets fasade, som nå er nymalt. I løpet av kort tid åpner vi også en ny bakgård med uteservering. Her kan gjester spise frokosten utendørs, sier Bergan.

178 rom

Thon Hotel Astoria har 178 rom og ligger i Dronningensgate, en sidegate til Karl Johans gate.

– Det er mye å se og gjøre i Oslo, og turister elsker at avstandene er korte. Til fots, på bysykkel eller elsparkesykkel er det lett å komme seg til parker, bystrender eller andre bydeler. Vi som arbedier på hotellet, har mange gode tips å dele med gjester, sier Bergan.

Glade medarbeidere tilbake på jobb

Medarbeiderne er glad for å være på jobb igjen.

– Vi har vært flinke til å holde kontakten og humøret oppe, og vi har delt bilder og video med hverandre fra en annerledes hverdag. Nå er det fint å møte både gjester og kollegaer ansikt til ansikt igjen - med god avstand, sier hotelldirektøren.

Også Thon Hotel Terminus er gjenåpnet

Nyoppussede Thon Hotel Terminus ligger midt i bykjernen i Oslo, rett ved Oslo City, Gunerius, Oslo Spektrum og Oslo Sentralbanestasjon. (Foto: Thon Hotels)

Også Thon Hotel Terminus ble åpnet igjen 20. mai.

– Thon Hotel Terminus har hatt mange forretningsreisende og stamgjester som vanligvis har bodd hos oss hele uken. Vi ser frem til å se dem igjen når samfunnet og arbeidslivet gradvis åpner. Vi håper også at mange norske turister kommer hit for å utforske Oslo i sommer, sier direktør Stine Nordhaug.

Lært mye under koronakrisen

Hotelldirektøren sier hun har lært mye gjennom koronakrisen.

– Permitteringer og det å stenge ned et hotell er nye erfaringer, men gjerne noe jeg skulle vært foruten. Nå handler det om å være en god leder for teamet, tenke nytt og være positiv. Vi ser fremover og er glad for å kunne ta imot gjester igjen, sier Nordhaug.

Thon Hotel Terminus ligger i Stenersgaten, like ved Oslo City og Gunerius kjøpesenter. Hotellet har 154 rom, lounge, frokostsal, treningsrom og møterom.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS