Nordic Choice Hotels bytter ut meierismør med nye Mills No1 Normalsaltet på selskapets hoteller i Norge.
Nordic Choice Hotels bytter ut meierismør med nye Mills No1 Normalsaltet på selskapets hoteller i Norge.

Alle Choice-hotellene tar i bruk Mills sitt nye smør

Alle hotellene i Nordic Choice Hotels tar i bruk Mills sitt nye klimavennlige alternativ til smør, Mills No1 Normaltsaltet.

Ved å bytte ut meierismør med nye Mills No1 Normaltsaltet, mener hotellselskapet å redusere CO2-avtrykket på smør med mer enn 40 prosent.

Les også: Mills for fremtidens kjøkken

Prosjektet startet som et pilotprosjekt for sju måneder siden, og i prosjektgruppen har det vært deltakere fra Mills AS og Nordic Choice Hotels.

Alternativ som ikke går på bekostning av funksjon og smak

Produktets kvalitet, egenskaper og holdbarhet har vært viktig for å skape et alternativ som ikke går på bekostning av funksjon og smak. I dette arbeidet har prosjektgruppen, med representanter fra Nordic Choice Hotels F&B-team hatt en sentral rolle.

– Mills No1 har både lavere klimaavtrykk og høyere innhold av umettet fett, det fettet vi bør spise mer av. Det har vært en engasjerende prosess å utvikle produktet sammen med Nordic Choice Hotels. Som oss i Mills har de store klimaambisjoner og mot til å innovere fremtidens produkter, sier bærekraftsdirektør hos Mills AS, Emilie Olderskog.

Mat, drikke og bygninger

I arbeidet med å skape en mer bærekraftig industri, markerer samarbeidet med Mills AS en viktig milepæl for Nordic Choice Hotels.

Selskapet har som mål å utvikle, tilgjengeliggjøre og tilrettelegge for løsninger som bidrar til reduksjon av klimaavtrykk, men som også oppmuntrer gjester til å gjøre bærekraftige valg. Mat, drikke og bygninger er driftsfaktorer der selskapet ser at mulighetene for å gjøre en forskjell for miljøet er størst.

– Store forskjeller selv med små tiltak

– Mat er et av områdene i vår drift med høyest klimaavtrykk, hvor vi kan bidra til å gjøre store forskjeller selv med små tiltak. Vi jobber kontinuerlig og målrettet sammen med våre leverandører for å finne forbedrede løsninger på de utfordringer vi står overfor. Samarbeidet vi nå har gjort med Mills AS et stort skritt i riktig retning. At prosjektet også har hatt høy grad av involvering fra våre ansatte ute på hotellene, gjør at vi er ekstra stolte av at dette har gått fra prosjekt til et produkt som nå er på vei ut til hotellene våre, sier direktør for bærekraft for Nordic Choice Hotels, Harald Bjugstad Holm.

På alle Nordic Choice-hoteller

På alle Choice-hotellene Mills No1 Normalsaltet vil bli tilgjengelig på alle Nordic Choice-hoteller i Norge.

Mills No1 Normalsaltet består av en fin blanding av klaret smør-, rapsolje og kjernemelk. Ved å bytte ut meierismør med Mills No1 Normalsaltet er målsetningen 40 prosent lavere CO2-avtrykk på smør, som igjen kan gi en årlig reduksjon på 200 000 kg CO2-ekvivalenter.

Mills AS ønsker å gjøre det enklere for folk å spise godt, sunt og klimavennlig.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS