MS Finnmarken legger til kai i Molde 17. juni, én dag etter at skipet la ut fra kai i Bergen - som det første cruiseskipet i drift i verden etter koronakrisen. (Foto: Morten Holt)

Hurtigruten setter 14 av 16 skip tilbake i trafikk

For bare en måned siden lå så godt som hele Hurtigrutens flåte i opplag. Nå planlegger selskapet at 14 av 16 skip skal seile igjen innen utgangen av september.

Opptrappingen betyr at de aller fleste sjøfolkene som var permittert i Hurtigruten vil være tilbake i jobb i løpet av september.

– Responsen da vi startet seilingene igjen i juni var overveldende. Både gjester, mannskap og lokalsamfunnene langs kysten er glade for at vi seiler igjen. Etterhvert som reiserestriksjonene og innreisereglene nå blir endret, fortsetter vi opptrappingen mot vanlig drift, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Forutsetter at de reiserestriksjonene blir opphevet

Han understreker at opptrappingsplanen forutsetter at de internasjonale reiserestriksjonene blir opphevet, og at utenlandske reisende kan reise til og fra Norge.

– Det er bra å se at mange gjør alvor av planene om norgesferie i sommer. Men nordmenn vil aldri kunne dekke inn for bortfallet av utenlandske gjester, sier Skjeldam.

Åtte av ti Hurtigruten-gjester kommer fra land utenfor Norge. Det betyr at inntektene denne sommeren trolig vil falle med over 80 prosent. Rundt 400 landansatte på Hurtigrutens kontorer både i Norge og utlandet er fortsatt permittert.

MS Finnmarken, første cruiseskip i drift etter korona

MS Finnmarken ble verdens første cruiseskip i drift etter koronakrisen da hun seilte fra Bergen 16. juni. Med strenge smittevernregler og redusert kapasitet seiler Hurtigruten nå med fire skip i rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes.

Innen utgangen av september planlegger Hurtigruten å sette samtlige 11 skip tilbake i det som kalles «verdens vakreste sjøreise».

– Dette er resultatet av knallhardt lagarbeid gjennom flere måneder. Det betyr ikke at krisen er over, og det betyr ikke at vi vil seile med fulle skip gjennom sommeren og høsten som vi pleier. Men det betyr at vi for alvor kan rette blikket fremover, sier Skjeldam.

Samtidig trapper selskapet også opp ekspedisjonscruisevirksomheten. Med en rekke seilinger til de britiske øyene i september, blir Hurtigruten det første cruiserederiet med avganger fra Storbritannia i sommer.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS