Med god plass til bare 90 gjester, får Hurtigruten Expeditions-reisende en eksklusiv opplevelse om bord på MS Santa Cruz II. (Foto: Hurtigruten Expeditions)

Hurtigruten med storsatsing på Galapagos

Hurtigruten Expeditions fortsetter veksten i ekspedisjonscruisemarkedet. Fra nyttår starter selskapet seilinger på et av verdens råeste reisemål: Galapagos.

Det unike dyrelivet på den isolerte øygruppen 1000 kilometer utenfor kysten av Ecuador har tiltrukket seg eventyrlystne gjennom flere århundrer. Nå blir reisemålet også en del av Hurtigruten Expeditions’ tilbud.

– Over tid har vi sett en klar trend der reisende i større og større grad vil ha unike og mer meningsfylte opplevelser. Det er en sterk økning i etterspørselen etter den typen små-skip-opplevelser som vi tilbyr. Pandemien har forsterket denne trenden ytterligere. Og nå utvider vi tilbudet med en av verdens mest spektakulære og ettertraktede destinasjoner, sier konsernsjef i Hurtigruten Group, Daniel Skjeldam.

Strategisk samarbeid

I vinter omorganiserte Hurtigruten Group virksomheten, der Hurtigruten Expeditions ble en egen enhet.

Galapagos-seilingene er et av de første konkrete resultatene av satsingen:

Hurtigruten Expeditions har inngått et langsiktig strategisk samarbeid med Ecuador-baserte Metropolitan Touring, den mest erfarne og anerkjente reiselivsaktøren på Galapagos.

– Styrker Galapagos

– Dette samarbeidet forener to selskaper som kombinerer det beste fra to verdener: Hurtigruten Expeditions som en global aktør som er verdensledende innen ekspedisjonscruise – og vi med vår lange historie, dype kunnskap lange erfaring på Galapagosøyene. Vi tror samarbeidet med Hurtigruten Expeditions vil styrke Galapgaos’ omdømme som en naturbasert, ansvarlig reiselivsdestinasjon globalt, sier konsernsjef Paulina Burbano de Lara i Metropolitan Touring.

Eksklusive opplevelser - i nye omgivelser

Som en del av avtalen skal selskapets MS Santa Cruz II seile ekspedisjoncruise på Galapagosøyene i de velkjente rød-svarte Hurtigruten Expeditions-fargene. Før de første Hurtigruten Expeditions-gjestene går om bord ved nyttår, skal skipet også gjennom en full oppgradering.

- Dette er en milepæl i den over 125 år lange historien vår. Galapagos er et av verdens råeste reisemål. Og samarbeidet mellom oss og Metropolitan Touring er en perfekt match mellom to selskaper som har stolt historie, unik erfaring og en felles lidenskap for havet og bærekraft, sier administrerende direktør i Hurtigruten Expeditions, Asta Lassesen.

Metropolitan Touring startet de første ekspedisjonscruisene på Galapagos for over 60 år siden. Hurtigruten seilte sine første ekspedisjonscruise i 1896, og har de siste årene vokst til å bli verdens største ekspedisjonscruiserederi.

Felles satsing på bærekraft

Fra 2022 skal Hurtigruten Expeditions seile 7-dagers ekspedisjonscruise til noen av de mest spektakulære delene av Galapagos, på det lille, spesialbygde ekspedisjonscruiseskipet MS Santa Cruz II.

Som en del av samarbeidsavtalen skal MS Santa Cruz II gjennom en omfattende kjøl-til-mast-oppgradering – der alle lugarer, suiter, explorer lounge, restauranten, baren og andre fellesområder skal oppgraderes.

Hurtigruten Expeditions og Metropolitan Touring skal også samarbeide om å tilby landbaserte reiser til ikoniske steder som Machu Picchu. Og de to selskapene skal samarbeide om bærekraft- og miljøtiltak.

– Galapagos er et av verdens viktigste naturområder. Det er et helt unikt område, som fortjener helt spesiell oppmerksomhet. Derfor vil vi, som på andre steder vi seiler, jobbe tett sammen med lokalsamfunnet og våre lokale partnere for å sikre at vi spiller en positiv og viktig rolle for langsiktig og bærekraftig utvikling lokalt, sier Lassesen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS