Peter Lehmann er død

Peter Lehmann, også kalt «Frelseren av Barossa», døde i dag - etter lang tids sykdom. Lehmann ble født i Angaston i Barossa Valley 18. august 1930, og ble 82 år gammel.

Publisert

Peter Lehmann døde fredfullt på et sykehus i Adelaide med konen Margaret ved sin side.

Han fikk tilnavnet «Frelseren av Barossa» da han på slutten av 1970-tallet var sterkt medvirkende til å redde australsk vinindustri.

I 1979, da vinkrisen i Australia inntraff, jobbet Peter som vinmaker hos Saltram, som på den tiden hadde knyttet til seg mange av de beste druedyrkerne i Barossa. Grunnet krisen fikk Peter beskjed om å si opp kontraktene med disse, men dette synes han var en dårlig idé. Han sa derfor opp sin stilling hos Saltram og inngikk en avtale med druebøndene om at han skulle lage vin under eget navn for så å betale bøndene når han fikk solgt vinen.

Beæret vinmann

I 1980 og i 1982 ble de første årgangene tappet, og i dag er alle Lehmanns viner prydet med en kløver som symboliserer sjansen han tok da han startet for seg selv. PeterLehmann Wines er kåret til International Winemaker of the Year under International Wine and Spirit Competition i London to ganger siden 2003.

I tillegg ble Peter Lehmann beæret med Lifetime Achievement Award under den prestisjefylte International Wine Challenge Award i London i 2009, for sin enorme innsats for vinindustrien over mer enn 60 år! Peter Lehmann Wines er dessuten kåret til Australian Producer of the Year i 2003, 2006 og 2008 av International Wine & Spirit Competition

Selskapet produserer årlig nærmere åtte millioner flasker, og druene leveres av til sammen om lag 150 druebønder.

Powered by Labrador CMS