Vinsmaking. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
Vinsmaking. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Har satt smaksnotatene i system

Norske vinkelnerstudenter på Kulinarisk Akademi tar i dag i bruk et hjelpemiddel, et smaksnotatsystem for vin, i utdanningen.

Publisert
Svein Lindin. (Foto: Morten Holt)
Svein Lindin. (Foto: Morten Holt)

Det gjelder å smake mye, lese mye vinlitteratur og holde orden på alle notater når forventningsfulle studenter tar fatt på sin vinkelnerutdannelse på Kulinarisk Akademi. Nå er det kommet et nytt smakeverktøy til studentene, spesialutviklet av Svein Lindin, som blant annet er skribent i magasinet Horeca/Horecanytt.no.

– Jeg har utviklet dette systemet over lang tid, og allerede nå er det titusener av smaksnotater inne i systemet, opplyser vinkelner, foredragsholder og vinskribent Svein Lindin.

Forsiden på Smaksnotat.no.
Forsiden på Smaksnotat.no.

Mer tid til å lukte og smake

Årets kull på 50 vinkelnerstudenter har nå muligheten til å holde orden på alle sine smaksnotater gjennom nettstedet Smaksnotat.no.

– Formålet med systemet er å forenkle selve tidsbruken ved å konsentrerte seg om de dynamiske sidene under smakingene på skolen. All relevante faktainformasjon hentes direkte fra Vinmonopolet, og systemet er koblet opp mot Google Maps. Kulinarisk Akademi og WSET egne smakeskjema ligger som hjelpemidler for vinstudentene. Notatsystemet er tilrettelagt for nettbrett, PC og Mac, opplyser Lindin.

Brukes av anerkjente sommelierer og vinskribenter

Notatsystemet brukes av mange andre norske vinskribenter som Liora Levi, Ingvild Tennfjord og Gunnar Skoglund med flere.

Smaksnotater i system på Smaksnotat.no.
Smaksnotater i system på Smaksnotat.no.

Systemet skal utvikles videre, og målet er dette skal bli det fortrukne notatsystemet for vinkelnere, vinjournalister og vinskribenter.

Les mer på Smaksnotat.no

Vinkelnerstudiet på Kulinarisk Akademi

Vinkelnerstudiet på Kulinarisk Akademi er Norges eldste og mest prestisjefylte vinkelnerutdannelse.

Kulinarisk Akademi har med noen Norges fremste kokker for studentene, en fantastisk mulighet til å sette et stort fokus på vin og mat i kombinasjon.

Gjennom teori og praktisk smaking får man en uvurderlig kunnskap til å bli gode formidlere og veiledere.

Studiet gir grundig og utfyllende forståelse om de mest relevante aspekter ved vin og brennevin, vinsmaking samt vin og mat i kombinasjon. Verdens viner og vinlovgivning blir nøye gjennomgått og forklart.

KA tilbyr også WSET, som eneste aktør i Norge, på tre ulike nivåer som bygger på hverandre: Level 2, Level 3 og Diploma. WSET Diploma er forstudie til de som ønsker å søke verdens mest prestisjefylte vinutdannelse; Master of Wine. WSET er i dag det ledende undervisningstilbudet innen vin og brennevin og som tilbys over hele verden med over 60 programtilbydere.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS