Klart for Norgescup fredag og lørdag. (Arkivfoto: Tommy Ellingsen)

Klart for landets største matkonkurranse

Det skjer når rekordmange unge kokker møtes for å konkurrere i NM for lærlinger i kokk- og matfag og resepsjon på Jåttå VGS i Stavanger til helgen. De er fremtiden for gode mat- og hotellopplevelser her i landet.

Publisert
Mange lovende kokk-, servitør- og resepsjonslærlinger møtes til dyst i Stavanger fredag og lørdag. (Foto: NKL)

Fra hele landet kommer kokk- og servitørlærlinger for å konkurrere mot hverandre. Hele 43 lag er påmeldt, og det kommer også 25 dommere fra inn og utland for å vurdere talentenes innsats.

Les også: Klare for Norgescup

Christopher W. Davidsen er hoveddommer. (Foto: Morten Holt)

Kokkekamp mellom Davidsen og Johannessen

Nytt av året er at det er NM for resepsjonslærlinger fra hele landet i løpet av helgen 26. – 27. januar. Dermed kommer det til å være skikkelig liv på Jåttå fra og med torsdag denne uken.

I kokkekonkurransen står sterlingkveite fra Ryfylke, sei, pigwings og patterand fra Nortura, TINE yoghurt og Valhrona sjokolade på ingredienslisten. I tillegg til ulike stresstester.

– Årets hoveddommer er Christopher W. Davidsen, og målet er å skape oppmerksomhet, engasjement og kunnskap om faget for kokker, servitører og resepsjonsfaget, sier prosjektlederne Anita Løyning og Frode Selvaag i arrangementskomiteen, i en pressemelding.

Foto: NKL

Litt moro blir det også når Bocuse d’Or-gull og sølvvinnerne Ørjan Johannessen og Christopher W. Davidsen skal i kokkekamp mot hverandre på lørdag.

Heltene heier frem talentene

Dommerne i aksjon, i midten  Renèe Fagerhøi, i fjorårets konkurranse. (Foto; NKL)

– Talentene heies frem av sine helter, som også er forbilder for lærlingene. Det er fint for dem å kunne vise seg frem og blir kjent med kjente kokker denne helgen, sier Løyning og Selvaag.

Samtidig med lærlingekonkurransen arrangerer Tine en TINE Matcup for elever fra videregående skoler.

Blant de kjente kokkene som kommer er Christopher W. Davidsen, Sven Erik Renaa, Jørn Lie, Christer Rødseth, Ørjan Johannessen, Karl Erik Pallesen med flere.

– Det er mange fine forbilder som markerer seg tydelig der de jobber eller i TV-ruta. Noen har til og med Michelin-stjerner. Det er mange toppkokker som var med her i sin ungdom. Nå ser vi frem til at nye talenter markerer seg, sier Løyning og Selvaag.

Årets konferansierer er Kristine Hartviksen, som er nyvalgt nordisk kokkepresident og mesterkokk Karl Erik Pallesen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Norgescup 2018

* Arrangeres 26. og 27. januar på Jåttå videregående skole i Stavanger.

* Norgescup er Norges Kokkemesteres Landsforenings (NKL) største arrangement.

* Konkurranse for kokk- og servitørlærlinger – de skal lage mat med tildelte råvarer og servere maten til «gjester» og blir målt på tid, kvalitet, gjennomføring og smak

* Over 100 deltakere (43 lag + lagledere)

* Over 50 kokker jobber dugnad på arrangementet som arrangeres for 31. gang.

* Målet med Norgescup er å skape engasjement og kunnskap om faget for kokker og servitører

* Det er også en viktig arena for nettverk og faglig stolthet.

* Norgescup går over to dager og vinnerne kvalifiserer seg til Nordisk konkurranse for kokk- og servitørlærlinger.

* Flere av landets mest kjente kokker har deltatt i Norgescup da de var lærlinger, blant amdre Charles Tjessem (gull Bocuse d’Or 2003), Ørjan Johannessen, (Gull Bocuse d’Or 2015) og Christopher William Davidsen (sølv Bocuse d’Or 2017),

* Les mer på Norgescup.com

 

Powered by Labrador CMS