Mai Tjemsland. (Foto: Publiko/Autentico)

Terramia Toscano fra Tjemsland

Da Mai Tjemsland MW skulle lage sin første vin, var ideen var å lage en druetypisk, toskansk sangiovese.

Publisert

Den skulle være fruktig, ha pen struktur og godt med friskhet. Den måtte kunne drikkes for seg selv og passe med mat. Med dette som utgangspunkt, valgte Tjemsland å gå for en druenær stil med druer gjæret og modnet på ståltanker.

Flere forskjellige viner ble satt sammen for å få den rette balansen og en interessant smak; en tank med lyserøde frukttoner, en med mørkere karakter en med bløte noter og en med urteaktig innslag. Den ferdige vinen ble laget med sangiovese og litt merlot for et mer komplekst uttrykk.

Terramia Rosso Toscano 2015

Fast listeføring og ny årgang

Den første årgangen, 2015, ble lansert sommeren 2017. Mottagelsen var god både hos kunder og kritikere og den har nå solgt så bra at den har fått fast listeføring på polet. Listeføringen sammenfaller med at den nye årgangen 2016 er tilgjengelig i butikkene. En årgang som er både litt fastere, mer fruktig og konsentrert enn sin forgjenger. Så kommer også flere av komponentene i den nye årgangen fra høytliggende vinmarker i Chianti og Chianti Classico. Veldrenert jordsmonn og et kjøligere mikroklima har gitt sangiovesen langsom modning og de beste forutsetninger for de klassiske durearomaene.

Vinen passer til småretter som tapas, pasta eller til hjemmelaget pizza. Vil du tilpasse maten etter sesongen, er det også godt med fiskeretter tilberedt med saus av innkokt kraft av okse eller kylling, rødvinssmør, eller soya. Prøv den til torsk eller annen mager, hvit fisk, stekt i panne.

Terramia Rosso Toscano 2015

Land/distrikt: Italia/Toscana

Produsent: Cantine Cofigi Terramia

Varenr.: 3876501 (basis, kategori 6, Vinmonopolet)

Pris: 130 kroner (Vinmonopolet)

Norsk importør: Publiko

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS