Tore Gjesteland fyller 60 år. (Foto: Privat)
Tore Gjesteland fyller 60 år. (Foto: Privat)

«Pizzakongen» Tore Gjesteland fyller 60 år

Tore Gjesteland, mannen som i sin tid startet Dolly Dimple’s og som er gründer og eier av franchisekonseptet Jonas B. Gundersen, fyller 60 år i dag, tirsdag 7. november.

Publisert
Bildetekst
Bildetekst

De aller fleste vil forbinde han med pizza. I så mange sammenhenger er han knyttet til den italienske retten, som er blitt en norsk favoritt, at tittelen «Pizzakongen» er berettiget.

Kokk i tidlig alder

Jubilanten er født og oppvokst på Hana i Sandnes, eldst av tre søsken. Han er utdannet kokk og studerte deretter ved Norsk Hotellhøyskole.

Ekstrajobben på No 28 Pizzapub i Stavanger mens han gikk på kokkeskolen, la grunnlaget for en karriere tuftet på pizzalidenskapen.

Som 17-åring var han i sin første faste jobb som kokk, på kultstedet Solfonn Høyfjellshotell. Etter ett år der og ett kokkeår i Nordsjøen, bar det til Voss der han de neste fem årene livnærte seg på og med ski. Freestyle var en fersk sportsgren på slutten av 70-tallet; Gjesteland var blant de første som ble hekta, som trener, konkurranseutøver og i Skiforbundets komiteer.

Som første nordmann deltok han i Freestyle World Cup i 1982. Han var engasjert i sporten helt fram til OL på Lillehammer i 1994, som del av laglederteamet. Seiling er en annen hobby som har lagt beslag på store deler av fritiden.

Startet Dolly Dimple’s og Jonas B. Gundersen

Våren 1985 overtok Tore Gjesteland sammen med partneren Tore Fredriksen No 28 Pizzapub i Sandnes.

Etter en total renovering av pizzapuben, grunnla de i desember samme år den første Dolly Dimple’s-restauranten. Satsingen viste seg å bli en stor suksess, som de senere solgte videre til Andreas Hatjoulis.

Etter et par år i SR-Finans i kjølvannet av jappetiden fristet restaurantbransjen igjen.

Gjesteland satset på pizzarestaurant i Mandal sentrum, og deretter på pizzeria i kjøpesentre på Østlandet. Franchisekonseptet Jonas B. Gundersen er etablert i flere byer på Sør- og Østlandet, som Tore Gjesteland eier og driver sammen med partneren Bjørn Vestly.

Vant pizza-VM i Las Vegas

I 1998 gikk trekløveret Tore Gjesteland, Trond Moi og Craig Whitson til topps i pizza-VM i Las Vegas. Siden har det vanket både markedsføringspriser og to bøker om pizza fra samarbeidspartnerne.

Ideer, engasjement, og mange jern i ilden har vært Gjestelands varemerke i alle år. Med stor innlevelse og engasjement har han gitt seg med i utallige faglige og kulturelle prosjekter. Han har satt merke etter seg både gjennom 23 år i Mandal, der barna vokste opp, og i Stavanger-regionen, der deres nye adresse er Gamle Stavanger.

Tore Gjesteland er gift med Liv-Anne, og sammen har de to barn, og barnebarn er på gang. Eventuell fritid brukes opp på Hovden eller i Mandals skjærgård.

Dagen skal feires i Stavanger.

Horeca/Horecanytt.no gratulerer med dagen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS