Scandic har inngått en avtale med Exilion om å åpne et nytt hotell i stasjonsbygget ved Helsinki jernbanestasjon. (Foto: Scandic Hotels)

Scandic blir større og større

Scandic Hotels styrker sin posisjon i Tyskland og Finland.

Publisert

I Finland har Scandic inngått en avtale med Exilion om å åpne et nytt hotell i stasjonsbygget ved Helsinki jernbanestasjon.

I Tyskland har Scandic signert en langsiktig leieavtale med SH.I.R Real Estate om driften av sentrumshotellet Wyndham Grand Frankfurt. Dette blir Scandics fjerde hotell i Tyskland.

Administrerende direktør for Scandic Hotels i Norge, Svein Arild Steen-Mevold. (Foto: Morten Holt)

Det største Scandic-hotellet i Finland

– Scandic ønsker å vokse i Tyskland. Hotellet i Frankfurt er et naturlig steg for å styrke tilstedeværelsen. Vi befester i tillegg vår posisjon som største hotelloperatør i Finland med åpningen av et hotell i sentrum av Helsinki. Hotellet blir det største i den finske porteføljen vår, sier administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Du kan lese et stort intervju med Steen-Mevold i den neste utgaven av magasinet Horeca (nummer 5 2017)

Scandic har 28 hoteller i Finland. Når Scandic nå overtar Restels portefølje på 43 hoteller, blir Scandic den største hotelloperatøren i Finland.

Les også: Scandic vokser kraftig i Finland

Scandic Hotels har i tillegg inngått en avtale med Exilion om et nytt hotell i jernbanestasjonsbygget midt i Helsinki. Hotellet blir et landemerke i byen og med nærmere 500 rom blir hotellet det største i Scandic sin Finlands-portefølje.

– En av byens viktigste bygninger

– Vi ser frem til å lage et spektakulært hotell i denne historiske bygningen, til glede både for befolkningen i Helsinki og for besøkende, sier Frank Fiskers i en pressemelding.

Helsinki jernbanestasjon ble bygget mellom 1909 og 1919, og er en av byens viktigste bygninger. Det nye hotellet får 483 rom, konferansekapasitet til 900 personer, samt en restaurantdel med plass til 420 personer.

Hotellet i Frankfurt blir Scandics fjerde hotell i Tyskland. (Foto: Scandic Hotels)

– Vi har lett etter en partner som kan drifte godt og riktig i denne bygningen. Scandic har erfaring med å drive store, sentrale hoteller på en god måte. Det føles godt at vi med denne avtalen skaper neste kapittel i bygningens historie, sier Ari Talja, VD i Exilion.

Det finske hotellmarkedet og økonomien i landet ventes å ha god vekst. Helsinki er hjertet av næringslivet i Finland, og rundt 25 prosent av landets innbyggere bor i hovedstaden.

På plass i den tredje byen i Tyskland

Scandic har allerede to hoteller i Berlin og ett hotell i Hamburg. Med avtalen om Wyndham Grand Frankfurt etablerer Scandic seg i finansmetropolen Frankfurt.

Hotellet har 293 rom, restaurant, bar og treningsfasiliteter. Hotellet åpner som Scandic Frankfurt Museumsufer i begynnelsen av 2018 etter omfattende renovering. Renoveringen inkluderer blant annet utvidelse av restaurantdelen samt møtelokaler for 450 konferansegjester.

– Å ta steget inn i Frankfurt er i tråd med vår strategi om vekst i Tyskland. Våre nåværende hoteller i Berlin og Hamburg har hatt en svært positiv utvikling. Utviklingen viser at Scandic sin driftsmodell fungerer godt også i det tyske markedet, sier konsernsjef i Scandic, Frank Fiskers.

– Scandic er en sterk hotelloperatør. Med sitt virke i Tyskland har Scandic overbevist oss om at de er den rette partneren for vårt hotell. Vi ser frem til et langt og godt samarbeide og er trygge på at Scandic kommer til å drive hotellet på best mulig måte, sier Israel Raif, styreleder og VD i SH.I.R Real Estate.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS