Illustrasjonsfoto: Wil Lee-Wright
Illustrasjonsfoto: Wil Lee-Wright

Klart for festivaldager i Trondheim

Fra torsdag 29. til lørdag 31. juli arrangeres Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim. I 2022 har Trøndelag, som første region i landet, fått status som European Region of Gastronomy, og byen og regionen tyvstarter feiringen allerede i år.

Illustrasjonsfoto: Wil Lee-Wright
Illustrasjonsfoto: Wil Lee-Wright

Helga etter festivalen i Trondheim, fra 5. til 7. august inviterer det til «Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg», koronavarianten av matfestivalen som ble født i fjor på kort tid, da den vanlige festivalen måtte avlyses.

I år inviterer vi publikum til 300 aktiviteter med matglede over hele Trøndelag. Alle disse er samlet i vår aktivitetskalender her.

150 utstillere

Festivalsjef Brit Melting. (Foto: Wil Lee-Wright)
Festivalsjef Brit Melting. (Foto: Wil Lee-Wright)

På nettsiden Matriketmidt.no finner du mye god informasjon om festivalene. Her finner du også informasjon om de 150 ulike utstillerne som er på arenaen til Trøndersk Matfestival og de 22 bryggeriene (fra hele landet) og fire restaurantene som er på arenaen til Bryggerifestivalen i Trondheim.

Siden 2005

Trøndersk Matfestival ble arrangert for første gang i 2005, og har siden da vokst til å bli en av Norges og Europas største matfestivaler. Det er selskapet Oi! Trøndersk Mat og Drikke som står bak Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim. Bryggerifestivalen ble første gang ble arrangert i 2013.

Ordfører Rita Ottervik sier at årets Bryggerifestival er ekstra viktig. Les mer her.

Det arrangeres 12 ulike kurs på Britannia Hotel, der du kan lære av landets beste i sitt fag. Her kan du lese mer om kursprogrammet.

Her finner du mer informasjon om festivalene

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS