
Klart for festivaldager i Trondheim
Fra torsdag 29. til lørdag 31. juli arrangeres Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim. I 2022 har Trøndelag, som første region i landet, fått status som European Region of Gastronomy, og byen og regionen tyvstarter feiringen allerede i år.

Helga etter festivalen i Trondheim, fra 5. til 7. august inviterer det til «Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg», koronavarianten av matfestivalen som ble født i fjor på kort tid, da den vanlige festivalen måtte avlyses.
I år inviterer vi publikum til 300 aktiviteter med matglede over hele Trøndelag. Alle disse er samlet i vår aktivitetskalender her.
150 utstillere

På nettsiden Matriketmidt.no finner du mye god informasjon om festivalene. Her finner du også informasjon om de 150 ulike utstillerne som er på arenaen til Trøndersk Matfestival og de 22 bryggeriene (fra hele landet) og fire restaurantene som er på arenaen til Bryggerifestivalen i Trondheim.
Siden 2005
Trøndersk Matfestival ble arrangert for første gang i 2005, og har siden da vokst til å bli en av Norges og Europas største matfestivaler. Det er selskapet Oi! Trøndersk Mat og Drikke som står bak Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim. Bryggerifestivalen ble første gang ble arrangert i 2013.
Ordfører Rita Ottervik sier at årets Bryggerifestival er ekstra viktig. Les mer her.
Det arrangeres 12 ulike kurs på Britannia Hotel, der du kan lære av landets beste i sitt fag. Her kan du lese mer om kursprogrammet.
Her finner du mer informasjon om festivalene