Illustrasjonsfoto: Oslo kommune, næringsetaten/Pixabay
Illustrasjonsfoto: Oslo kommune, næringsetaten/Pixabay

Nye åpnings- og skjenketider i Oslo

Oslo har fått ny åpningstidsforskrift, som innebærer endringer for en del serverings- og skjenketider.

Publisert

Etter en omfattende høringsrunde i forkant, vedtok kommunen i slutten av mai ny forskrift om serverings-, salgs- og skjenkebevillinger.

En av de viktigste endringene er at serveringssteder som har serveringsbevilling og ikke skjenker alkohol, har lov til å holde åpent døgnet rundt. Det kan være for eksempel de som selger pølser, kebab og hamburgere.

Grensene er justert

Når det gjelder steder som har skjenkebevilling, er åpnings- og skjenketidene avhengig av flere faktorer, som geografisk beliggenhet og boligområder.

Nå er grensen mellom det som regnes som indre sentrum og sentrum justert. Grensen for sentrum er også justert. Dette innebærer at noen i utgangspunktet må stenge tidligere, og at noen kan stenge senere. Men bydelene kan selv bestemme mye ved å definere egne soner som sentrum i egne forskrifter for åpningstider.

På Salutt-kurs

På uteserveringer er det nå ikke tillatt å spille musikk ute, eller slik at musikken høres ute, etter kl. 23.00, for steder som ligger nærmere enn 50 meter fra boliger.

I tillegg har Oslos nye forskrift et punkt om at skjenkesteder som skal holde åpent etter kl. 01.00, må ha ansatte med kurs i ansvarlig alkoholhåndtering (Salutt-kurs) på jobb.

Salutt-kurset (sammen lager vi utelivet tryggere) er et samarbeid med skjenkesteder som skal sikre at de med den mest utfordrende arbeidstiden får best kunnskap i alkoholhåndtering

Forskriften trådte i kraft 14. juni. Den finner du på Lovdata.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS