Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Arne Roksvåg er død

Kokken Arne Roksvåg døde andre pinsedag (10. juni), etter lang tids sykdom. Han sovnet inn med familien rundt seg, 47 år gammel. Roksvåg begraves fra Kirkelandet kirke torsdag 20. juni.

Publisert

Det var aldri noen hemmelighet at Arne Roksvåg måtte forlate verden tidligere enn mange andre. Han var åpen om kreftsykdommen, som han har slitt med i 4 ½ år.

Arne Roksvåg (til venstre) og Bent Stiansen sammen med Paul Bocuse etter seieren i Bocuse d'Or i 1993. (Foto: Bent Stiansens FB-side)

Vant gull med Bent Stiansen

Roksvåg var med på det første norske laget som tok gull i den anerkjente konkurransen Bocuse d’Or. Som 22-åring var han commis (assistent) for Bent Stiansen da Norge vant i 1993.

«Kjære Arne, din kjærlighet til medmennesker og evne til å se alle og støtte de svakeste, kan jeg lære mye av. Sammen skrev vi kulinarisk historie i 1993. Det kan ingen ta fra oss. Takk for innsatsen», skriver Bent Stiansen på sin Facebook-side.

Roksvåg ble etter hvert soussjef på Stiansens Statholdergaarden, før han dro tilbake til hjemfylket.

Restauranter i Kristiansund

Roksvåg bygde opp restaurant- og matfag på Kristiansund videregående skole, og etablerte flere restaurantkonsepter i hjembyen. Den siste var Bryggekanten Brasserie & Bache Bar. De siste årene viet han mye av tiden sin på «Gode Verdier», en organisasjon som hjelper svakere stilte mennesker, skriver Tidens Krav.

Så sent som 28. mai i år fikk Roksvåg Kristiansund kommunes hederspris.

Satt dype spor etter seg

Han har satt dype spor etter seg, noe som kommer til uttrykk i sosiale medier, der hundrevis av personer har sendt en hilsen i kjærlighet til familien, og til organisasjonen «Gode Verdier».

– Det er fint å se. Ingen har blitt uberørt etter å ha møtt Arne Roksvåg, sier Thomas Thormodsen i Gode Verdier til Tidens Krav.

Les mye mer om Roksvåg på Tk.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS