Fazer Food Services til Compass Group PLC

Fazer Group har inngått avtale om å selge Fazer Food Services, en av Nordens ledende aktører innen kantine- og personalrestaurantbransjen, til Compass Group PLC.

Publisert

Fazer Group fokuserer på «Fast Moving Consumer Goods» (FMCG), forbruksvarer til private konsumenter, samt konsumentvirksomheter, og har inngått avtale om å selge Fazer Food Services til Compass Group PLC, forutsatt godkjenning av EU’s konkurransemyndigheter. Fazer Food Services er en av Nordens ledende aktører innen kantine- og personalrestaurantbransjen.

Med det foreslåtte oppkjøpet kan Fazer Food Services bli i stand til å investere i sine muligheter og bedre utnytte sitt potensial. Compass Group PLC er en ledende global måltidsleverandør med virksomheter i 45 land. Fazer Group vil fokusere på gjennomføring av sin strategi og investere i vekst, både organisk og gjennom oppkjøp.

– Gir muligheter

Fazer Group er i dag et konsern med flere ulike virksomhetsområder, men med begrensede synergier mellom «fast moving consumer goods», forbruksvarer til private konsumenter, og måltidsleveranser.

– Vi ser interessante vekstmuligheter i alle deler av Fazer Group konsernet, hver og en med sine spesifikke investeringsbehov. Derfor har vi bestemt oss for å strømlinjeforme virksomhetsporteføljen, slik at vi kan fokusere på å gripe disse mulighetene. Vi er svært fornøyde med Compass Group PLC som ny potensiell eier av Fazer Food Services. Fazer Food Services kan starte en ny fase med forsterket støtte til vekst og utvikling. Og Fazer Group vil på sin side få midler til å investere i sin vekststrategi, sier president og konsernsjef i Fazer Group, Christoph Witzthum.

Transaksjonen er avtalt til selskapsverdi på ca. 475 millioner Euro, ekskludert balansejusteringer ved gjennomføringstidspunkt og en «earn-out»-oppside-mulighet.

Fokus på mat med høy kvalitet

– Fazer Food Services er en svært anerkjent måltidsleverandør i det nordiske markedet, og som Compass Group PLC, fokusert på mat med høy kvalitet, kulinarisk innovasjon, bærekraft og fremragende service. Jeg ser virkelig frem til at vi, sammen med våre andre kollegaer i Norden, skal forbedre vårt kundetilbud i det nordiske markedet, sier konsernsjef for Compass Group PLC, Dominic Blakemore.

Compass Group PLC er en verdensledende leverandør av måltidsrettede tjenester og andre supporttjenester med en omsetning på 26 milliarder Euro. De driver virksomheter i 45 land med 600 000 ansatte og serverer 5,5 milliarder måltider i året. Selskapet har spesialisert seg på måltidsleveranser innen flere segmenter; næringsliv og industri, helsevesen og eldreomsorg, utdanning, sport og fritid, Forsvaret og offshore, med en portefølje av etablerte merkenavn.

Fazer Food Services har de siste par årene investert i å bygge et sterkt fundament for sin virksomhet og er nå, med en potensiell ny eier og forutsatt godkjenning fra EU’s konkurransemyndigheter, klar til å ta de neste stegene i utviklingen av det nordiske måltidsmarkedet.

Fazer Group øker endringstakten

Fazer Group øker sin endringstakt til å bli et moderne bærekraftig matselskap med en felles målsetning for sine virksomheter, det vil si gjennomføre sin strategi med fokus på konsumentprodukter (FMCG) og direkte forbruker virksomhet. Fazer Groups mål er å vokse i Nord-Europa og videre internasjonalt med ønskede og innholdsrike matmerkevarer i voksende segmenter. Veksten bygges på konsernovergripende forbrukerinnsikt, innovasjoner og nært kundesamarbeid i hele konsernet drevet av investeringer i vekst, både organisk og gjennom oppkjøp.

– Dette innebærer store muligheter for både Fazer Group og Fazer Food Services, og vi kommer til å savne våre kollegaer. Fremtiden vil bringe nye interessante og inspirerende muligheter for de ansatte i begge selskaper, sier Fazer Group CEO Christoph Witzthum.

Alle Fazer Food Services’ ansatte, ca. 7000, er omfattet av oppkjøpet.

Oppkjøpet forutsetter godkjenning av EUs konkurransemyndigheter.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Fazer Food Services

1000 restauranter (500 i Finland, 230 i Sverige, 150 i Danmark, 120 i Norge, produksjonskjøkken i Estland).

Antall ansatte: Ca. 7000 (3900 i Finland, 1400 i Sverige, 1000 i Danmark, 600 i Norge, 70 i Estland)

Omsetning: 600 M€ i 2018

Compass Group PLC

Opererer i 45 land

55 000 kundelokasjoner

600 000 ansatte

Omsetning: 26 milliarder Euro

Powered by Labrador CMS