Tom Atle Steffensen. (Foto: Ivar Kvistum)
Tom Atle Steffensen. (Foto: Ivar Kvistum)

Nå blir det kokke-VM for funksjonshemmede

Drømmen om kokke-VM for funksjonshemmede blir virkelighet.

Publisert

– Jeg er veldig glad! Nå er vi endelig i gang, sier Tom Atle Steffensen begeistret. Til sommeren skal funksjonshemmede endelig få konkurrere i verdensmesterskapet for profesjonelle kokker, til Handikapnytt.no.

Steffensen fra Kristiansand har arbeidet for dette i mange år. En ulykke i 2000 satte en stopper for fulltidsjobb som kjøkkensjef. I stedet ble han «The Rolling Chef», og har reist rundt i verden for å overbevise den globale yrkesorganisasjonen Worldchefs om at de må slippe til funksjonshemmede i verdensmesterskapet for profesjonelle kokker.

VM i St. Petersburg i Russland

Da Handikapnytt intervjuet Steffensen for to år siden, hadde han en god magefølelse om at han sto foran et gjennombrudd. Og nå er det her:

I juli skal kokker med funksjonsnedsettelse få konkurrere i VM under Worldchefs Congress & Expo i St. Petersburg i Russland.

– I løpet av arrangementet får vi en egen dag til vår VM-konkurranse. Vi blir en del av det ordinære programmet. Ikke som i Paralympics, der funksjonshemmede får slippe til en uke etterpå, sier Tom Atle Steffensen med et smil.

Vise hva vi kan

Når det endelig er klart for «para-VM» i profesjonell kokkekunst, er det et resultat av at Worldchefs går i samarbeid med «The Culinary Ability Awards».

Dette er en organisasjon som har som formål å endre samfunnets holdninger ved å legge til rette for at kokker med funksjonsnedsettelse får muligheten til å konkurrere og vise hva de kan prestere.

– Vi er begeistret for å få denne fantastiske muligheten til å dele ferdighetene som disse talentfulle menneskene kan bidra med, uttaler Chris Sandford, leder i «The Culinary Ability Awards» i en pressemelding.

Denne saken er skrevet av Ivar Kvistum i Handicapnytt.no.

Les hele saken på Handicapnytt.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS