Rekrutteringsansvarlig i NKL, Petter Markussen, delte ut prisen til To Rom og Kjøkken og Roar Hildonen (til venstre). (Foto: Morten Holt)

Årets lærebedrift: To Rom og Kjøkken

To Rom og Kjøkken i Trondheim med Roar Hildonen i spissen mottok prisen «Årets lærebedrift 2017» på NKLs landsmøte.

Publisert
Roar Hildonen sammen med Petter Markussen etter utdelingen. (Foto: NKL)

Prisen tildeles en bedrift for veldokumentert og gjennomført kvalitetssikring av opplæring i kokkefaget.

Kokker og servitører utdannet i Norge er etterspurt, og bransjen bidrar sterkt til at de unge får god opplæring, oppfølging og muligheter til å utvikle seg, både gjennom faglig påfyll og oppfølging, og tilrettelegging av konkurranser.

To Rom og Kjøkken i Trondheim, anført av Roar Hildonen, er en restaurant som går i bresjen for å skape bedre rekruttering til yrket.

Les også: Johan Nicolaisen er Årets oldermann 2017

Les også: Gunnar Jensen er Årets kjøkkensjef 2017

Les også: NKLs høyeste utmerkelse, André Enghs gullnål, til Hans Dahl Ørstavik

To Rom og Kjøkken. (Foto: Morten Holt)

Utdannet 34 kokker på 12 år

Roar Hildonen takket for prisen, på vegne av seg selv og sine kolleger:

– Dette er stor stas for alle oss som jobber hver dag for å få fram nye dyktig unge kokker og servitører, og hjelper dem å få oppfylt sin drøm om et fagbrev. På To Rom og Kjøkken har vi utdannet 34 kokker og servitører i løpet av de 12 årene vi har holdt på. Det har vært utrolig givende og en stor glede å se hvor dyktige disse ungdommene har blitt, og så glade alle blir når de får sitt fagbrev i hånden og kan gå videre i en bransje der man aldri blir helt utlært. Vi har slett ikke tenkt å stoppe her. Vi gir gass og fortsetter det utrettelige arbeidet for våre flotte fag, uttaler Roar Hildonen.

Dette er juryens begrunnelse:

«To Rom og Kjøkken er i særklasse en lærebedrift som ivaretar hele lærlingen, fra faglig basiskunnskap, teknikker og tidsriktige impulser til de holdningene og verdigrunnlaget vi ønsker at fremtidens kokkeutøvere skal oppvise. Det er en ære å få tildele utmerkelsen som Årets Lærebedrift til en verdig vinner».

Rekrutteringsansvarlig i Norges Kokkemesteres Landsforening, Petter Markussen, sto for overrekkelsen av den høythengende bransjeanerkjennelsen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS