Lærlingene Pimpakan Kumhaeng (Frich’s Hotel i Hamar) og Nichaphong Phutphong (Terningmoen leir i Elverum) er klar for Norgescup 2026.
Lærlingene Pimpakan Kumhaeng (Frich’s Hotel i Hamar) og Nichaphong Phutphong (Terningmoen leir i Elverum) er klar for Norgescup 2026.

Til Norgescup fra Innlandet

Kokkelærlingene Pimpakan Kumhaeng (Frich’s Hotel i Hamar) og Nichaphong Phutphong (Terningmoen leir i Elverum) er klar for Norgescup 2026.

De vant lærlingkonkurransen på Østlandske Storhusholdning i Vikingskipet på Hamar, der vinneren er klar for «NM for lærlinger» (Asko Servering Norgescup).

Kreativitet, teknikk og samarbeid

Begge lag hadde fire timer på seg til å sette sammen en komplett treretters meny basert på en felles råvareliste: Andebryst fra Gårdsand og norsk sellerirot til forrett, hel sei og assorterte Hanasand-tomater til hovedrett, samt norske Gravenstein-epler med bakverk til dessert.

Resten handlet alt om kreativitet, teknikk og samarbeid.

Patjira Aiamsriphet fra Scandic Hotel Hamar og Emma L. Kleiven fra Hoel Gård deltok ogå i konkurransen.

Trent for videre deltakelse

– Det er utrolig gøy å se hvilket nivå lærlingene leverer på. Begge lag har trent intenst de siste ukene og hatt et voldsomt konkurranseinstinkt. Vi har sett gode håndverkere i arbeid, og det er inspirerende å vite at dette er fremtidens kokker. Vi ser at interessen for restaurant- og matfag er økende igjen. Arrangementer som Ung Restaurant skal ha sin del av æren for dette. Det er så viktig å vise hvor mange muligheter som finnes i bransjen, sier daglig leder i Lærlingkompaniet Innlandet, Mailene Balkøy  til Smakmagasinet.no.

Lærlingkompaniet Innlandet ledet arrangementet, 

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS