Jimmy Øien driver prisbelønte Rest i Oslo. (Foto: Morten Holt)

– Vi kan ikke ha hjemmekontor, vi må stenge dørene

Det strammes kraftig inn med nye koronarestriksjoner i Oslo fra mandag. Det går kraftig utover hotell- og restaurantbransjen. «For oss og mange i vår bransje, betyr det ikke bare at vi må være hjemme. Vi kan ikke ha hjemmekontor. Vi må stenge dørene», skriver kjøkkensjef på Rest, Jimmy Øien på sin FB-side.

Publisert

– Vi innfører nå en sosial nedstengning av Oslo, uttalte byrådsleder Raymond Johansen under en pressekonferanse i dag.

Byrådet mener at smitten er på et altfor høyt nivå, og den siste uken har tallene fortsatt å øke. Et av tiltakene som innføres fra midnatt 9. november er skjenkestopp, med forbud mot alkoholservering. Serveringssteder kan holde åpent, uten å servere alkohol. Samtidig må utestedene stenge tidlig.

Øiens bønn

Jimmy Øien. (Foto: Morten Holt)

Dette skriver Jimmy Øien på sin Facebook-side:

«Kjære venner, kolleger og gjester. Dere har stilt opp med munnbind, sprit og avstand. Sammen har vi holdt det gående, hardt arbeid og magiske opplevelser i ett. Det har vært inspirerende.

Nå er det slutt. Viruset har fortsatt å spre seg. Det må stanses, og alle må bidra. Også vi.

Nye restriksjoner kom i dag. De er harde for alle. For oss og mange i vår bransje, betyr det ikke bare at vi må være hjemme. Vi kan ikke ha hjemmekontor. Vi må stenge dørene.

Mandag dekker vi ikke bordene.

Det som gjenstår å se, er hvem som kan dekke dem igjen.

Kjære byrådsleder og regjering. Nå må dere lytte. Enda mer, nå må dere handle.

Under første lockdown var det altfor dårlige ordninger for bedriftene. De fleste trengte en fallskjerm, men fikk en fjær.

Med en avsindig innsats og vilje har noen klart seg til nå. At flere dyktige har gått konkurs, bør være en varsellampe. For runde nummer to, på allerede brukne bein, kommer ikke til å gå.

Tiltakspakker og kriseløsninger er dyrt. Et ras av konkurser, hundrevis av unge arbeidsledige, et ødelagt bybilde og alvorlige psykiske og fysiske konsekvenser av lediggang, er mye dyrere.

Kostnaden er både økonomisk og menneskelig. Som kjøkkensjef og leder for en fantastisk gjeng, kjenner jeg spesielt på det siste. Det bør politikere også.

Oslo og Norge skal åpne igjen. Vi skal puste, leve, nyte. Spise, le og oppleve. Pandemien er ikke evig. Men skal vi leve, må vi overleve.

Det kan ikke vente. Bordet er tomt».

Nominert til Matprisen

Det ble for øvrig nylig kjent at Jimmy Øien er nominert til kokkeprisen, og restaurant Rest er nominert i kategorien årets kjøkken til Matprisen 2020.

Les også: Disse er nominert til Matprisen 2020

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS