Verdens største Larsen-samler, Tor Ansgar Bakken, fikk kjøpt cognacen for 200 000 kroner. (Foto: Altia)
Verdens største Larsen-samler, Tor Ansgar Bakken, fikk kjøpt cognacen for 200 000 kroner. (Foto: Altia)

Kjøpte cognac til 200 000 kroner

På veldedighetsauksjonen La Part des Anges i Frankrike vant nordmannen Tor Ansgar Bakken budrunden på Larsen’s Hymne au Voyage. Pris: Om lag 200 000 kroner.

Publisert
Fra auksjonen La Part des Anges. (Foto: Altia)
Fra auksjonen La Part des Anges. (Foto: Altia)

Cognacen hadde en utropspris på 5000 euro. Etter en intens budrunde ble hammeren til slutt banket på 20 000 euro, og jubelen sto i taket rundt Larsen-bordet.

Larsen’s Hymn au Voyage er laget av Cognac destillert for over 40 år siden av Jean Larsen, sønn av Jens Reidar Larsen, som grunnla Cognachuset i 1926. Den siste modningen av cognacen fant sted i Fort Boyard, fortet som også er kjent fra TV-programmet «Fangene på fortet».

Verdens største samling

Tor Ansgar Bakken. (Foto: Altia)
Tor Ansgar Bakken. (Foto: Altia)

Tor Ansgar Bakken driver en egen samlerklubb som heter Larsen Cognac Collectors Club. Han har samlet på Larsen Vikingskip de siste 30 årene, og er eier av den største samlingen på verdensbasis – vesentlig større enn den Larsen selv har.

Les også: Skipet som tok verden med storm

Samlingen kryper opp mot 500 ulike flasker, alt fra miniatyrflasker til en flaske på 35 liter. Som Larsen har også Bakken en fortid som oppdagelsesreisende. I sine yngre dager jobbet han som sjømann, og det var på en av disse turene han kom over den ikoniske flasken.

2,8 millioner kroner

Auksjonen ble arrangert på Hôtel Chais Monnet i Cognac i Frankrike 20. september 2018. Det var 22 Cognac-hus som hadde donert Cognac til La Part des Anges, som ble arrangert for 11. gang.

Både flaskene og innholdet som auksjoneres bort er helt unike, og i år var det også en opplevelse knyttet til hvert produkt.

Det ble satt ny auksjonsrekord i år med den nette sum av 291 500 euro, nærmere 2,8 millioner kroner.

Om årets donasjon

Den franske kokken Thierry Marx var utnevnt til beskytter for årets auksjon. I den forbindelse vil en del av inntektene fra arrangementet bli donert til Cuisine Mode d'Emploi (s), en kulinarisk skole opprettet av Marx i 2012.

Unge mennesker som har droppet ut av skolen og tidligere innsatte lærer her kokkeyrket - helt gratis. De resterende pengene blir donert til Association Fraineau, en organisasjon som støtter unge mentalt funksjonshemmede med et program som omhandler læring ved matlaging.

Siden den første La Part des Anges auksjonen, er det samlet inn mer enn 1,1 millioner euro til veldedighet.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS