Leverer strøm til 400 Umoe-restauranter

Da ny strømavtale sto på menyen, valgte serveringskjeden Umoe Restaurants å samarbeide med LOS Energy og Tradebroker for å sikre en sømløs kraftleveranse på tvers av landegrensene.

Publisert

LOS Energy er Norges største leverandør av strøm til bedriftsmarkedet. Selskapet styrket sin satsning i det nordiske markedet i fjor gjennom et oppkjøp av det svenske energiselskapet Telge Kraft.

Da Umoe Restaurants lette etter en ny energipartner, var ambisjonen å finne en nordisk aktør. Nå har Skandinavias ledende serveringskjede valgt LOS Energy som energipartner.

– Avtalen trådte i kraft 1. februar 2017, og baserer seg på Tradebroker-avtalen som ble inngått en måned tidligere. Avtalen strekker seg frem til utgangen av 2019, og gjelder fysisk leveranse av strøm til våre restauranter med lavest mulig kostnad og risiko, sier Stig Hagen-Westerlund som er innkjøpsdirektør i Umoe Restaurants.

Sømløst på tvers av nordiske landegrenser

Westerlund ser flere fordeler ved å ha en kraftpartner som opererer sømløst på tvers av de nordiske landegrensene.

– Vi mener at vi har inngått et samarbeid med en av de sterkeste aktørene i det nordiske markedet. De har gode systemer, dyktige folk og fremstod som en solid leverandør vi raskt fikk tillitt til. Umoe Restaurants representerer nesten 400 restauranter i det skandinaviske markedet. Det var derfor en fordel for oss å inngå et samarbeid med en aktør som tilbød en solid og enhetlig løsning i alle våre markeder.

Reduserer kostnadene, øker konkurransekraften

Direktør for energitjenester i LOS Energy, John Arild Raaen, opplever at stadig flere virksomheter ønsker en kraftleverandør som tilbyr løsninger skreddersydd for Norden.

– Det nordiske kraftmarkedet styres gjennom en felles kraftbørs, Nord Pool Spot. Men på grunn av underliggende forskjeller mellom de nordiske landene kreves det ofte ulike modeller og forretningssystemer for å håndtere kraftkjøp. Dette er problematisk og tungrodd for kunder som er representert i ulike markeder. LOS Energy tilbyr én helhetlig løsning som fungerer på tvers av landegrensene. Vi skal være kundens kontaktpunkt mot energimarkedene og bidra til energibesparelser, samt en effektiv og helhetlig administrativ håndtering, sier Raaen i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS