Utsikt utover Stockholm fra den nye restauranten Tak - i regi Petter A. Stordalen. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Stordalen med to nye Stockholm-hoteller

Petter A. Stordalen og Nordic Choice Hotels åpnet denne uka dørene til to nye frittstående hoteller i Stockholm; At Six og Hobo, samt restauranten Tak, som ledes av den svenske stjernekokken Frida Ronge.

Publisert
Petter A. Stordalen satser i Sverige. Denne uka åpnet han to nye hoteller og en restaurant i den svenske hovedstaden. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Høsten 2014 ble det klart at Nordic Choice Hotels vant den internasjonalt ettertraktede hotell- og restaurantkontrakten på Brunkebergstorg sentralt i Stockholm. To og et halvt år senere er de to prestisjehotellene og restauranten klare for åpning.

Hotellet At Six i Stockholm. (Illustrasjon: Nordic Choice Hotels)

Et område som har ligget i dvale

Ambisjonen er å gjøre Brunkebergstorg til Stockholm mest pulserende område.

Hotellet Hobo. (Illustrasjon: Nordic Choice Hotels)

– Satsingen er den største og mest komplekse hotellsatsningen Stockholm noensinne har sett. Brunkebergstorg er en unik lokasjon i hjertet av byen, og vi så umiddelbart muligheten til å skape noe helt spesielt akkurat her. Vi skal vekke liv i en bydel som har ligget i dvale i mer enn 50 år. Og jeg er helt overbevist om at At Six og Hobo, i tillegg til restauranten TAK, vil sette området på kartet som den mest spennende bydelen i Stockholm, sier eier og styreleder for Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen.

Unike prosjekter

Den svenske kokken Frida Ronge skal lede restauranten Tak. (Foto: Nordic Choice Hotels)

«De tre ulike konseptene skal komplettere hverandre og utgjøre en unik opplevelse, skreddersydd for plasseringen på Brunkebergstorg. Hotellet At Six har som ambisjon å gi Stockholm en opplevelse av kunst, arkitektur og service i verdensklasse. Livsstils-hotellet Hobo er utviklet av prisbelønte Studio Aisslinger som har skapt en moderne helhetsopplevelse hvor det i tillegg til hotellrom er en mix av restauranter, barer, kafé, scene og et pop-up-område. Utformingen av de to hotell-konseptene har hittil gitt positiv gjenklang internasjonalt, så vel som hjemme i Norden», heter det i en pressemelding.

– Allerede før åpningen har At Six og Hobo toppet lister over verdens fremste hotell. Når selv internasjonale medier skriver om hotellene, vil vi lykkes med å lokke nye gjestegrupper og arrangementer til oss og til Stockholm, sier en fornøyd Stordalen i pressemeldingen.

Første enkeltstående restaurant

Utsikten fra restauranten Tak. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Nordic Choice Hotels har i mange år drevet hotell med restaurantvirksomhet, men satsingen på Brunkebergstorg er første gangen konsernet har skapt en enkeltstående restaurant med de aller høyeste ambisjonene.

-– Da det ble klart at vi skulle få drive en restaurant med utsikt over det kongelige slott, høyt over byens tak, var det selvsagt hvem som skulle få den kreative utfordringen med å skape den beste matopplevelsen i Stockholm. Frida Ronge er dronningen av Brunkebergstorg og skaper nå matkombinasjoner som blander det beste fra nordisk og japansk matkunst. Kongen kommer til å se lengselsfullt opp mot TAK når det rumler i magen, sier Stordalen.

Les mer om Fride Ronge på Fridaronge.se

Urban Escape

Nordic Choice Hotels satsing er en del av byutviklingsprosjektet Urban Escape, der det utover hotellvirksomhet skal skapes en blanding av shopping, kafeer, restauranter og kontor. Når prosjektet er ferdigstilt i 2019 kommer Stockholm til å ha en splitter ny bydel, med et bredt tilbud for byens befolkning.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS