Fikk NKLs høyeste utmerkelse

Andre Enghs Gullnål, NKLs høyeste utmerkelse er tildelt Hans Dahl Ørstadvik i Kokkenes Mesterlaug Rogaland

Publisert
Hans Dahl Ørstadvik (til høyre) er tildelt NKLs høyeste utmerkelse. Her sammen med president i NKL, Helge Johansen. (Foto: NKL)

Gullnålen som er Norges Kokkemesteres Landsforenings høyeste utmerkelse, kan tildeles personer fra inn- eller utland, som gjennom sitt virke og innsats har arbeidet for kokkefagets fremme, det være seg faglig, litterært eller administrativt.

Andre Enghs Gullnål er innstiftet av «Kjøkkensjefenes Pensjons-stiftelse A/L» i anledning av Andre Enghs 75-årsdag 20. oktober 1966, som en heder for hans banebrytende arbeid for kokkefaget i Norge

Begrunnelsen

Dette er NKLs begrunnelse for utdelingen

«Hans Dahl Ørstadvik har vært et trofast medlem i KM Rogaland siden 1992. Fagbrevet tok han i 1976. De fleste kjenner Dahl Ørstavik som teknisk sjef for utallige norgescuper, NM, Gladmat, WACS, olympiader, landsmøter, ja lista er lang. Den brede jærdialekten holder han han på – selv med danske aner. For Kokkenes Mesterlaug Rogaland, styrer han med jernhånd lageret og utstyret som lauget leier ut, for en oversikt han har og det er mange lange turer fra Undheim til Stavanger Forum i året, for utleie, hente, levere mm. Det er ingen underdrivelse at uten Hans Dahl Ørstavik, hadde Norgescup i 2017 aldri kunnet feiret 30-årsjubileum. De norske kokkelandslagene kjenner Dahl Ørstadvik godt: Han er med i teamet som sørger for at alt er lagt til rette for våre landslag når de er ute i verden og konkurrerer. Han holder selv den mest organiserte landslagskaptein og manager oppdatert og àjour. For kokkekonkurranser i Norge har Dahl Ørstadvik hatt regien for det tekniske opplegget i en årrekke, dette har forbedret og utviklet konkurransekjøkkenene til et meget høyt nivå. Under Dahl Ørstadviks periode i Landsstyret gjennomførte NKL verdenskongress, WACS 2014 i Stavanger. Der gjorde han en formidabel jobb på mange fronter. Han jobbet i mange kulisser og var på plass når det trengtes mest. Det er uten tvil et navn som må nevnes i denne sammenheng, Hans kone Møyfrid, som har vært sekretær på bilturer, skrevet ned beskjeder hele ferien. Samtidig vært der og holdt igjen Dahl Ørstavik etter reparasjoner av utslitte knær. Det er mange hundre norgescup-diplomer som er håndskrevet av Møyfrid. Kokke-Norge skal takke Møyfrid for hennes tålmodighet. Dahl Ørstadvik er en omsorgsperson som bryr seg om mennesket bak kokken. Det er en stor styrke som har kommet mang en kokk til gode opp gjennom. Den plassen Dahl Ørstadvik har vært lengst ansatt er på Time videregående skole, nå Bryne vgs, som yrkesfaglærer i matfagene. Der han har jobbet med rekruttering, framsnakking av faget, samt vært en svært faglig dyktig kokk, som inspirerer og lærer opp nye kollegaer inn i vårt fag».

Les også: To Rom og Kjøkken kåret til «Årets lærebedrift 2017»

Les også: Gunnar Jensen er «Årets kjøkkensjef 2017»

Les også: Johan Nicolaisen ble «Årets oldermann 2017»

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS