Den beste lokalmaten hedret

Tre matprodusenter ble hedret med Spesialitet-merket under Matstreif i Oslo i dag.

Publisert

– Her har jeg tre stolte matprodusenter som kombinerer nytenking med norske mattradisjoner. Resultatet er knallgod mat, som kvalifiserer seg som Spesialiteter, sa landbruks- og matminister Jon Georg Dale, da han delte ut Spesialitet-merket for unik smak til Salma, Avdem Gardsysteri og Stølsvidda.

Prim, laks og fjellgris

«Prim og Huldreost» fra Avdem Gardysteri, «Laks fra Salma» og «Fjellgris» fra Stølsvidda ble hedret med Spesialitet-merket.

Hvilke for mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet, blir bestemt av en uavhengig fagjury, ledet av fylkesmann Lars Sponheim.

Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet.

Synliggjør lokalmaten

– For oss matglade er det flott at vi har en merkeordning som synliggjør den beste lokalmaten i Norge. Spesialitet-merket viser fram kvaliteten og håndverket bak produktet, og bidrar til å øke lønnsomheten for produsenten. Merket blir delt ut til produkter som har en unik smak og en historie som gjør det hele til noe spesielt, sa landbruks- og matministeren.

– Det er viktig at forbrukerne finner fram til norske matspesialiteter. Skal vi nå målet om å omsette lokalmat- og drikke for 10 milliarder, ja da trengs veivisere som som Spesialitet-merket, sier administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS