Jernbanetorget 2, sentralt i Oslo, blir nå hotell i regi Petter A. Stordalen. (Foto: Digitaltmuseum.no)

Etablerer enda et nytt hotell i Oslo

Petter A. Stordalen vil bygge enda et nytt hotell i Oslo. Det nye hotellet med adresse på historiske Jernbanetorget 2 vil få 134 rom fordelt på sju etasjer.

Publisert

– Målet er å skape et av Oslos beste hoteller, midt i smørøyet for kultur, transport og shopping. Det blir rett og slett ikke mer sentralt enn dette. Vi har som ambisjon å prege bybildet og i mine øyne er byutviklingen i området rundt Oslos «Grand Central», det desidert mest spennende som skjer i hovedstaden om dagen. Her ligger absolutt alt til rette for et New York i miniatyr, sier Petter A. Stordalen i en pressemelding

Nordic Choice har de senere årene satset tungt i dette området, og vil med dette hotellet og det nye Clarion-hotellet som skal bygges i Bjørvika ha totalt åtte hoteller og mer enn 2070 rom rundt Jernbanetorget og sjøsiden.

– Jernbanetorget 2 står som en bauta for Oslos byhistorie og hele nasjonens sjøfartshistorie, sier Petter A. Stordalen.

– En bauta i Oslos byhistorie

– Jernbanetorget 2 står som en bauta for Oslos byhistorie og hele nasjonens sjøfartshistorie. «Amerikalinjen» brakte nordmenn til New York, og nå vil vi bringe New York til Oslo. Enhver som har satt sine ben på Manhattan, har kjent på energien og mangfoldet som gjør byen så spesiell: maten, kunsten, musikken, opplevelsene. Vår ambisjon er å gjenskape den følelsen her i Oslo sentrum, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Hotels & Resorts som er driftsselskapet bak hotellsatsningen.

Frittstående hotell

– Hotellet blir et frittstående hotell, på lik linje som Christiania Teater, Norefjell Ski & Spa, The Thief og Farris Bad. Det eneste disse hotellene har til felles, er at de skal være destinasjoner i seg selv og skille seg ut med en unik historie, for eksempel gjennom eksklusiv innredning, design og kunst. Nå starter det spennende arbeidet med å utvikle en helt ny hotellmerkevare i hjertet av Oslo sentrum, sier Trond Bastiansen i Nordic Hotels & Resorts i pressemeldingen.

Det er foreløpig usikkert når hotellet skal åpnes.

Les også: Clarion Hotels (Nordic Choice Hotels) vant kampen om Bjørvika

– Mange interessenter

Det er SpareBank 1 Skadeforsikring som eier det historiske bygget, som står på byantikvarens gule liste.

– Det har vært stor interesse fra flere norske og utenlandske hotellkjeder, som har sett potensialet til denne flotte eiendommen. For oss har det vært viktig å finne en samarbeidspartner som har ønske om å bevare særpreget i eiendommen. Valget landet på Nordic Choice, som kan vise til suksesshistorier fra lignende hotellkonsepter. Vi ser frem til å samarbeide om dette spennende utviklingsprosjektet, sier administrerende direktør for SpareBank 1 Gruppen, Turid Grotmoll.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Eksempler på norske hoteller i kjeden er The Thief, Son Spa, Farris Bad, Norefjell Ski & Spa, Holmsbu Hotel & Spa, og Hotel Christiania Teater.

I tillegg finner du en rekke hoteller i sammenslutningen i Sverige, deriblant Strömstad Spa og Selma Spa, begge bær den norske grensen, mens velkjente Skt. Petri i København også er med i Nordic Hotels & Resorts.

Powered by Labrador CMS