Paul Steinar Dalaker og Clive Marvhid Valdez fra Scandic Maritim.

Scandics beste kokketalenter

Scandic Maritim og Scandics Nidelvens kokkelærlinger er de beste i hotellkjeden. De to hotellenes deltakere delte førsteplassen i «Scandic Lærlingecup».

Publisert
Scandic Nidelvens vinnerduo (foran til høyre), Tamara Iversen og Mats Utnes, sammen med lagleder Martin Trana Flak (bak) og juryleder Christer Rødseth. (Foto: Scandic Hotels)

«Scandic Lærlingecup» ble arrangert i Haugesund. 10 lag kjempet om å bli årets kokkelærlinger i Scandic, og til slutt ble det delt seier mellom fire strålende fornøyde kokketalenter.

Paul Steinar Dalaker og Clive Marvhid Valdez deltok for Scandic Maritim i Haugesund mens Mats Utnes og Tamara Hoff Iversen var på vinnerlaget fra Scandic Nidelven i Trondheim. Scandic Nidelven befestet for øvrig sin posisjon i kjeden ved å også vinne bronsemedaljen med to andre kokkelærlinger (Therese Hellesøy og Oda Kirkaune Østerfeldt).

Scandic Maritims vinnerlag besto av Paul Steinar Dalaker (til venstre) og Clive Valdez (til høyre). Her sammen med lagleder Tore Stalseth og juryleder Christer Rødseth. (Foto: Scandic Hotels)

Vant for tredje gang på rad

Det er tredje året på rad et lag fra Scandic Maritim i Haugesund vinner konkurransen. Som vinner av «Scandic Lærlingecup» venter nå en treningssamling med kokkelandslaget. Her skal de unge kokkelærlingene få brynet seg på spennende utfordringer med Norges beste kokker. De seirende lagene var veldig glade for å ta hjem seieren.

Tamara H. Iversen og Mats Utnes samarbeidet godt, og sikret gull til Scandic Nidelven. (Foto: Scandic Hotels)

Det var en lettelse å vinne, men selvfølgelig veldig gøy! Siden vi vant som førsteårslærlinger i fjor, så har vi nok vært blant favorittene til å vinne også i år. Vi samarbeider godt oss imellom, og jeg tror at noe av suksessen skyldes at vi at vi utfyller hverandre på en god måte, sier Paul Steinar Dalaker fra Scandic Maritim.

– Samarbeidet godt

Tamara Iversen fra Scandic Nidelven i aksjon. (Foto: Scandic Nidelven)

– Vi har jobbet hardt for å trene til konkurranse. Noe av suksessen tror jeg skyldes at vi samarbeider godt oss imellom, sier Tamara Hoff Iversen fra Scandic Nidelven.

Hoveddommer var Christer Rødseth, kaptein på det norske juniorkokkelandslaget, som nylig vant bronse under kokke-OL i Erfurt.

Paul Steinar Dalaker og Clive Marvhid Valdez deltok for Scandic Maritim i Haugesund. (Foto: Scandic Hotels)

Satser på matfaget

– Det er utrolig inspirerende å se de unges kreativitet og engasjement på kjøkkenet. De representerer kvaliteter som er viktige for oss i Scandic når det kommer til matfaget; kvalitet, smak og fornyelse, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic Norge, i en pressemelding.

Matfaget er et viktig satsingsområde, og Scandic har over en lengre periode samarbeidet med Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) og de norske kokkelandslagene. Hvert år arrangeres Scandic Lærlingecup, et arrangement for å sikre at hotellkjeden utvikler talenter og forblir en attraktiv arbeidsplass for kokker så vel som lærlinger. I år var hele 10 lag med kokkelærlinger fra store deler av Norge med i konkurransen.

Motivere og engasjere

– Målet er å motivere og engasjere Scandics kokkelærlinger over hele landet. Kokkelærlingenes bidrag til hotellenes matsatsning er uvurderlig for Scandic. Vi ønsker å gi lærlingene en bratt læringskurve og nye utfordringer. Lærlingecupen er et viktig ledd i denne satsingen, sier Malting.

«Scandic Lærlingecup» ble i år arrangert for fjerde gang, og etter at lærlinger fra Haugesund har vunnet de to foregående årene, ble arrangementet denne gangen lagt til Scandic Maritim og Karmsund Videregående skole. Teknisk arrangør var Kokkenes Mesterlaug Haugalandet.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS