Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Prestisjefylt pris til norsk sommelier

Prix Le Montrachet har kunngjort at Magnus Egerdahl Nørsett har vunnet prisen som «fremragende sommelier», og for å ha kreert vinkartet på Maaemo, der Nørsett tidligere var sommelier og vinansvarlig.

Publisert
Magnus Egerdahl Nørsett. (Foto: Egerdahl Nørsetts FB-side)

Utdelingen finner sted på Kunstnernes Hus i Oslo 29. november, der Egerdahl Nørsett og hans nærmeste konkurrent, Heidi Bruun Hansen (tidligere på Le Benjamin), vil bli hedret.

Mer enn 15 vinprodusenter fra Burgund vil være til stede.

«I tillegg til Egerdahl Nørsett og Bruun Hansen, utmerket også Rico Rasmussen (på Lysebu) seg. Det var også sterke deltakere fra Cru, Grand Café, Tranen og Sawan. Alle restaurantene har flotte vinkart, og bidrar til den internasjonale anerkjennelsen av vinene fra Burgund - særlig de fra Cotes de Beaune», heter det i en pressemelding.

Egerdahl Nørsett og Bruun Hansen slår seg for øvrig nå sammen på «Nemesis», som snart åpner på Youngstorget i Oslo.

Kunnskap om vin fra Burgund

Prix Le Montrachet er innstiftet av Hotel og Restaurant Le Montrachet i Puligny Montrachet. Prisen deles hvert år ut til en sommelier på en restaurant utenfor Frankrike. Prisen har tidligere blitt gitt til fremtredende sommelierer i München, Los Angeles, Sveits, Belgia, London, Moskva og Italia.

Hvert år velger en internasjonal jury bestående av fremtredende vin og restaurantfolk ut vinneren av prisen. Kandidatene vurderes ut ifra deres kunnskaper om vin fra Burgund, og for kvaliteten på den vinlisten de har vært med på å etablere på den restauranten de har arbeidet. Vinneren mottar et trofé, og han og de nærmeste konkurrentene mottar også utvalgte viner fra Cotes de Beaune. Disse blir overrakt av produsentene som kommer ens ærend fra Burgund for arrangementet. Vinneren får også et opphold på Hotel le Montrachet.

– Blir stadig utfordret

– Jeg har hatt muligheten til å jobbe på fremtredende restauranter, med et seriøst søkelys på vin, og blir stadig utfordret til å utvikle et godt vinkart, så jeg er stolt over utmerkelsen fra Prix Le Montrachet, sier Egerdahl Nørsett i en pressemelding.

– Prix Le Montrachet er glad for å ha valgt Oslo som sted for årets konkurranse. Det viste seg at Oslo har fremragende vinkart og sommelierer. De syv finalistene hadde topp vinkart og konkurransen var sterk, sier medstifter av Prix Le Montrachet, Jean-Pierre Faraut.

Se full oversikt over arrangementet i Oslo og tidligere års vinnere på Prixlemontrachet.fr.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her


Prix Le Montrachet

Prix Le Montrachet ble etablert i 1988, og skal bidra til den internasjonale anerkjennelsen av vinene fra Burgund, og særlig vinene fra Cotes de Beaune.

Prisen organiseres av Hotel le Montrachet i Puligny Montrachet, i samarbeid med magasinet Bourgogne Aujour d'hui i Beaune, franske reise- og næringslivsorganisasjoner, og vinprodusentene i Puligny, Chassagne, Meursault og St Aubin.

Powered by Labrador CMS