Trysil alpint skiheis3

Norske alpinanlegg lanserer appen «fnugg»

Norsk alpinbransje samler seg nå bak «fnugg», en app og webside som vil revolusjonere informasjonen om norske alpinanlegg.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

– «fnugg» vil gi alle våre besøkende akkurat den informasjonen de trenger - brukervennlig, oppdatert og reklamefritt, sier Camilla Sylling Clausen, generalsekretær i interesseorganisasjonen for alpinbransjen, Alpinanleggenes Landsforening (ALF). Hun mener «fnugg» over tid vil styrke Norge som skidestinasjon.

Alle de 15 største i Norge

Foreningen representer 210 alpinanlegg, deriblant de 15 største anleggene i Norge.

– «fnugg» lanseres 23. oktober, og vi gleder oss. Allerede nå er 80 anlegg med på «fnugg», anlegg som representerer nærmere 90 prosent av heiskortomsetningen i Norge, som i 2014 passerte en omsetning på én milliard kroner, sier Sylling Clausen.

– «fnugg» vi gi brukerne enkel tilgang til kart over alpinanleggene i Norge, søkefunksjoner for region og type anlegg, «anlegg i nærheten», vær og føre-oppdateringer, løypekart, heiskortpriser, åpningstider, kontaktinformasjon og mye mer, legger hun til.

Med Innovasjon Norge

Per Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, har vært en viktig samarbeidspartner ved utviklingen av den nye tjenesten.

– Vår oppgave er å bidra med kunnskap og erfaring, for å øke reiselivsvolumet i Norge. «fnugg» utnytter alle sider ved den digitale verden vi nå lever i. Jeg er overbevist om at fersk, oppdatert og relevant informasjon vil øke både brukergleden og antall besøkende til norske alpinanlegg, sier Tuftin.

Viktig del av norsk reiselivsindustri

Illustrasjonsfoto: Kvitfjell alpinanlegg.

Andreas Smith-Erichsen, styreleder i ALF, minner om at alpinanleggene blir en stadig viktigere del av norsk reislivsindustri.

– Vi skaper sunne møteplasser for vennegjenger og familier i alle aldersgrupper. Alpinleggenes rolle som helseforebygger og distriktsutbygger blir også stadig viktigere. At vi nå gjør et digitalt løft er et viktig signal om at vi er rustet for markedet i tiden som kommer.

– ”fnugg” vil bli en sterk motor for å øke besøket i anleggene ytterligere. Hemmeligheten er direkte informasjon til kunden. De som jobber ute i anleggene kan gi oss ferske, ufiltrerte oppdateringer, direkte fra bakkene. «fnugg» vil etter hvert utvides med en rekke nye tjenester, bli oversatt til flere språk og gi mulighet for booking.

Tjenesten er utviklet i samarbeid med det norske firmaet Making Waves, som står bak en rekke digitale løsninger for større nasjonale og internasjonale virksomheter.

Alpinanleggenes Landsforening

Alpinanleggenes Landsforening er bransjeforeningen for alpinnæringen i Norge. Viktige temaer for ALF er sikkerhet innenfor alt som har med ski og alpin skikjøring å gjøre enten det gjelder alpint, snowboard eller telemark, samt sikker transport med skitrekk, skiheiser og stolheiser. I dag har foreningen 210 alpinanlegg og 38 leverandører som medlemmer. Les mer på Alpinanleggene.no eller Fnugg.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS