Norsk på menyen Storjord Hotell2

Storfjord Hotel har beste norske meny

Storfjord Hotel i Møre og Romsdal, med kjøkkensjef Nils-Henning Nesje i spissen, er tildelt prisen «Norsk på menyen». I tillegg til heder og ære vanker det 25 000 kroner i kunnskapsstipend til prisvinneren.

Publisert

Storjord Hotel er tildelt utmerkelsen Norsk på menyen.

«Norsk på menyen» er en konkurransen der vinnermenyen skal løfte frem norske råvarer og tradisjoner både gjennom maten som serveres og gjennom språket som benyttes i beskrivelsen av rettene.

Norsk meny med glimt i øyet

– Dette er en fantastisk meny. Den er morsom å lese, gir spiselyst og ikke minst; den har glimt i øyet, sa Landbruks og matminister Sylvi Listhaug da hun delte ut pris til vinneren av Norsk på menyen i Oslo i dag.

– Jeg var solgt da jeg leste om det sunnmørske tungekysset. Menyen fremstår som en liten roman, og juryen lot seg sjarmere av en meny med både humor, godt språk og balanse mellom rettene, sier juryleder Nina Sundqvist, som er administrerende direktør i Matmerk.

Se menyen under

Norsk lokalmat på spisekartet

Menyen på Storfjord Hotel.

– Stadig flere norske restauranter og spisesteder setter norsk lokalmat på spisekartet, og de legger mye ære og arbeid i å få fram den gode historien om maten de serverer. Det er viktig for å bygge både kjennskap og stolthet til norsk mat. Nils-Henning Nesje og Storfjord Hotell er i så måte i særklasse, sier Listhaug.

– Det er veldig kjekt og motiverende å motta prisen Norsk på menyen. Prisen stimulerer satsingen på nye konsept vi har under utvikling med norsk håndverksmat & drikke i samarbeid med produsenter og reiseliv. Gode norske menyer er med å øke vår stolthet og identitet til norske råvarer, vår felles historie rundt et godt måltid, ivaretar tradisjoner og gir oss økt kunnskap. Stor takk for inspirasjon fra kjøkken teamet på Storfjord Hotel, kokkegjengen Chefs Dinner Norge, kokkekompis Ole-Christian Skogen og dedikerte råvareprodusenter som alltid sørger for å gi det beste, sier prisvinner Nils-Henning Nesje, fra Storfjord Hotel.

Seks i finalen

Seks finalister konkurrerte knallhardt om førsteplassen. De var:

Hurtigruta

Storfjord Hotel v/ Nils Henning Nesje

Kongsvold Fjeldstue

Bønder i byen

Brasseri Posten

Vertshuset Røros

Juryen

Juryen har bestått av:

Nina Sundqvist, juryleder og administrerende direktør i Matmerk

Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge

Helene Uri, Forfatter, språkforsker og professor

Jørgen Roll, produsent, Himmelspannet

Petter Wahl Sekne, kokk og eier av Fra bonden til kokken

«Norsk på menyen»

Intensjonen med Matmerks pris, «Norsk på menyen», er å fremme norske råvarer og matkultur gjennom å sette fokus på spisestedenes menyarbeid.

Kriteriene er som følger:

Maten: Menyen skal tydelig fremme norske råvarer, lokalt, regionalt og nasjonalt.

Språket: Presentasjonen skal være preget av god og riktig språkbruk med norske begreper og beskrivelser. Tydelig identitet og valg av navn på rettene og fortellinger om hvor råvarene eller retter kommer fra vil bli vektlagt.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS