Slik blir "nye" Sommarøy Arctic Hotel.
Slik blir "nye" Sommarøy Arctic Hotel.

Storinvestering på Sommarøy

Sommarøy Arctic Hotel Tromsø skal utvikles for fremtidens kurs og konferansemarked, og opplevelses- og aktivitetsturisme som nordlysturisme og hvalsafari. Det skal investeres over 100 millioner på Sommarøy.

Publisert

Det skal investeres over 100 millioner kroner på Sommarøy Arctic Hotel like utenfor Tromsø.

Investeringen skal gi 43 nye dobbeltrom, konferansesal for 200 personer og en konferanseavdeling på samlet 10 større og mindre møterom. Videre får hotellet nye vrimleområder, restaurant og en helt ny velværeavdeling.

Alt skal stå ferdig 1. april 2017.

Skal bli best på kystopplevelser

Sommarøy skal bli best på kystopplevelser. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Målet er å bli best på kystopplevelser i Norge.

– Dette er en festdag for folk på Yttersia av Kvaløya og for Tromsø kommune. Med signeringen av kontrakten om utbygging, oppfyller vi det løftet vi har gitt våre dyktige, dedikerte ansatte om å satse på vårt unike kysthotell, sier Per Aronsen på vegne av hotellets mange nordnorske eiere, i en pressemelding.

Tre kvarter fra Tromsø

Det nye anlegget på Sommarøy skal stå ferdig 1. april 2017.

Første byggetrinn sto ferdig for 14 år siden. Den gang var det få som hadde tro på at et kurs- og konferansehotell 45 minutter fra Tromsø ville slå an. Lokale investorer og lokale medarbeidere hadde troen og har utviklet hotellet frem til dagens sterke posisjon i regionens reiseliv. Andre byggetrinn som nå er besluttet, er ifølge Aronsen og eierne starten på en ny æra for hotellet på Sommarøy.

Vår beliggenhet er perfekt for kurs- og konferansegjester. Med kort reisetid fra Tromsø sentrum kan våre gjester nå oss for en flott opplevelse enten de er fra byen, regionen eller langveis tilreisende. Nært byens fasiliteter, men samtidig langt nok unna til å gi full oppmerksomhet til faget, festen eller naturopplevelsene. Slik var det da vi startet og det har bare blitt mer riktig med den veksten vi nå ser i opplevelses-, kultur- og vinterturismen med hvalsafari og nordlysopplevelser for å nevne noen, sier Aronsen.

Storsatsing på Yttersia

Det er Alta-firmaet Roald Johansen Ingeniørforretning AS som har fått oppdraget med å bygge nye Sommarøy Arctic Hotel Tromsø. Hotellet skal stå ferdig utbygget til 1. april 2017.. Da skal hotellets mange lokale ansatte og eierne kunne motta enda større bryllupsfester, konferanser, turistgrupper og andre besøkende.

– De ansatte har vært med på en stor reise. Nå skal vi ta sats mot nye mål her på Yttersia, sier en stolt hotelldirektør Bengt Larsen og hotellvert Kjell-Ove Hveding.

– De ansatte ser at kompetanseløftet vi har vært med på, produktutviklingen og troen på de lokale kreftene gir oss store muligheter til å utvikle helårsturismen med bil, båt, sykkel og kajakk og til å kunne tilby komplette kystopplevelser til alle gjestene, sier de to.

Du kan lese mer på Sommaroy.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS